Geyikli’de 22 Aralık’ta gerçekleşecek deve güreşlerinde ender rastlanan bir olay meydana geldi. Aydan Gömügen Tuncay, Geyikli güreşlerinin hanımağası oldu.
Çanakkale’de yıl boyunca hemen hemen her ilçede deve güreşi düzenlenmektedir. Yıllardır beri sürdürülen deve güreşleri, vatandaşlar tarafından yoğun bilgiyle takip ediliyor. Geçtiğimiz Pazar günü ise Kepez Belediyesi tarihinde ilk kez deve güreşleri düzenledi. Birçok yeniliye imza atıldığı deve güreşlerinde eşin az rastlanır bir durum yaşandı. Aydan Gömügen Tuncay, 22 Aralık tarihinde Geyikli’de gerçekleşecek olan deve güreşlerinin hanımağası oldu.
Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, “22 Aralık Pazar Günü Geyikli Sahilinde Şenol İPEK sunumuyla gerçekleşecek Deve Güreşlerimizin Hanım Ağası Aydan Gömügen Tuncay olmuştur. Aydan Hanıma belediyemize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederim. Tüm halkımız davetlidir” ifadelerini kullandı.

GEYİKLİ BENİM İÇİN HUZURU BULDUĞUM TEK BELDE
Hanımağa seçilmesiyle ilgili açıklama yapan Aydan Gömügen Tuncay, “Ege kültürünün bir parçası olan Deve Güreşleri bu sene Geyikli’de 22Aralık 2019 pazar günü yapılacaktır. 10 yıldır deve güreşlerine ağalık yapan, bugün ki Belediye Başkanımız Sayın Mevlüt Oruçoglu ile dostluğumuz 1996 yılına dayanıyor. Geyikli benim için huzuru bulduğum tek belde. Yazları ailemle birlikte yaşadığım; zeytin, zeytinyağı cenneti Geyikli’nin bu yıl deve güreşleri ağalığını bana vermesi beni çok gururlandırdı. Buraya geldiğimden beri belediyeye elimden geldiğince destekte bulundum. Bu sene de yeni yatırımlar yaparak beldede turizmin kalkınmasını sağlayacağım. Televizyonlarda insanlar; deve güreşini gördükleri zaman hayvanların birbirlerine zarar verdiklerini düşünürler. Aslında; bu bir köpek ya da horoz dövüşü müsabakası değildir. Hayvanlar kesinlikle birbirlerine zarar vermez. Bu bir Ege kültürüdür. Ve biz bu kültürü yaşatmaya çalışıyoruz. Herkesi 22Aralık’ta Geyikli’ye bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Mehmet Kuzey