Eceabat’ın Kilitbahir köyünde artan sokak köpeklerine karşı alınan torpilli, ses bombalı önlem tepkilere hayvanseverlerin tepkisine neden oldu.

Tarih Alan’da sokak köpeği nüfusunda artış gözlenmekte, 4 yıl önce Eceabat Topzeytinlik Mevkiinde etrafı tellerle çevrili, kulübelerin de bulunduğu bir barınak inşa etti. Yaklaşık 150 sokak köpeği bulunan barınağa, 4 yıl sonra önce mama desteğinin kesildiği ardından da barınak tellerinin sökülerek köpeklerin doğaya salındığı öne sürüldü. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı,  bölgeye gelen ziyaretçilere tehdit oluşturduğu gerekçesiyle çeşitli önlemler almaya başladı. Geçtiğimiz gün ise Kilitbahir Muhtarlığı tarafından çevreye asılan afiş hayvanseverlerin tepkisine neden oldu.
Asılan afişlerde ise, “Alan Başkanlığınca sakinlik arz eden sabah ve akşam saatlerinde,muhtelif yer ve zamanlarda; sokak köpeklerini insanlardan ve bölgeden uzaklaştırmak maksadıyla torpil, ses bombası atılacaktır. Köy halkının bilgisine” ifadelerine yer verildi.
Öte yandan asılan afişlerin Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığıyla ilgili olmadığı iddia edildi.

Muzaffer Cirtel