Türkiye’de 1984 yılından beri hizmet veren ve ülkemizin farklı yerlerinde şubeleri bulunan Mehmet Coşkun (MC) Et Döner, Çanakkale’de ilk şubesini açtı. Çarşı Caddesinde hizmet vermeye başlayan iş yerindeki ürünlerin yüzde 100’ü et olduğu belirtildi.
‘Yüzde yüz et’ sloganıyla Amasya’dan Türkiye’nin dört bir yanına soğutuculu araçlarla şubelere gelerek özel soslarla terbiye edilen etler, müşterilere satılmaya hazır hale getiriliyor.
Çanakkale’de hizmete giren MC Et Döner hakkında bilgi veren Tuncay Yegin, “Biz bu firmanın Trakya bölge bayisiyiz. Mc Et Döner Amasya Merkezli bir firmadır. Bizde Trakya Bölge Bayisiyiz. Hem bayilik veriyoruz hem de bazı yerlerde biz şube açıyoruz. İlk şubeyi Çerkezköy’de açtık. Daha sonra Lüleburgaz’da şube açtık. Çanakkale’de kendimiz şube açmaya karar verdik. Çok güzel bir şube yaptık. Firmanın kendine ait görselleri var. Onları kullanıyoruz. Sarı ve antrasit bizim rengimiz. Kadın ve erkek tuvaletlerini ayrı ve iki tane yapıyoruz. Bunların haricinde tuvaletlerin ayrı yerlerinde lavabolarında bulunuyor. Biz et döner hizmeti sunuyoruz. Şuan ki konseptimizde sadece et döner var. Sadece soğanlı soğansız seçeneği var. Sloganımız ‘Sadece Et’ ama talep olur pilav eklenebilir. Şu ana kadar pilav üstü döner seçeneği yok ama İç Anadolu Bölgesi’nde ki birkaç şubemizde var. Türkiye’de firmamızın yaklaşık 30 şubesi var. Bu bölgede ilk defa biz Çerkezköy’de başladık. Bu, 4’ncü şubemizdir. Çanakkale’nin başka noktalarında ve başka ilçelerinde şube açabiliriz. Trakya bölgesinde 20 şube düşünüyoruz. Etlerimiz Amasya’dan geliyor ve Amasya’nın etleri özeldir. Etimiz soslanmış olarak bize geliyor. Bu da lezzet standartı özelliği katıyor. Haftalık olarak soğuk hava zinciri ile geliyor. Onu bir hafta kullanıyoruz. Ekonomik krize rağmen yeni bir işletme açmaktan korkmuyoruz. Neredeyse tavuk döner fiyatına satıyoruz. Biz günde 250 kilo şişe döner takıyoruz. Piyasa ortalamasının en az 10 katıdır. Bu ne demek müşteri sayısının çok olması demektir. Günde iyi bir ortalama çok iyi para kazıyoruz. Etimize ve fiyatımıza güvendiğimiz için korkmuyoruz. Fiyat aralığı bizde gram ile yapılıyor. 55- 60 gram 7 TL, 100 gram 10 TL olarak değişiyor. Yaklaşık 150 kişilik bir kapasitemiz var. Tezgah arkasında 6 kişi çalışıyor. Self servis olacak” dedi.
Damla Şener Okdaş