Cumhuriyet Halk Partisi Gökçeada İlçe Başkanlığında delege seçimleri başladı. CHP Gökçeada İlçe Başkanı Mehmet Güneşhan ve başkan adayı İsmail Öztürk’ün aday listeleri ilk gün 3 mahallede toplam 21 delege seçildi.

Toplam 50 delegenin seçileceği süreçte 3 mahallenin delege seçimleri sona erdi. 21 delegenin isimleri belirlendi. Delegelerin belirlenmesi için 2 başkan adayının blok listelerinin karşı karşıya geldiği seçimlerin ilk günü başa baş geçti. Katılımın çok yüksek olduğu ilk gün sonuçlar da başa baş çıktı.
CHP Gökçeada İlçe Başkanı Mehmet Güneşhan beyaz liste ve başkan adayı İsmail Öztürk’ün mavi liste ile yarıştığı seçimler blok liste yöntemi ile yapıldı. 2 adayın birlikte bolca görüntü verdiği ilk günde katılımın da çok yüksek olması Gökçeadalı CHP’lilerin partilerine sahip çıkmaları olarak yorumlandı.
Yarın yapılacak 2 mahallenin delege seçimleri ile 14 delege daha belirlenecek. Geriye kalan 15 delegede 9 köyden seçilerek 50 delegenin seçimi tamamlanacak.
CHP Gökçeada İlçe Başkanı Mehmet Güneşhan, “Delege seçimlerimiz başladı. 3 mahallede oy kullanılacak. Delegeler belli olacak. Partimiz içerisinde bugüne kadar her hangi bir sıkıntı yoktur. Ufak tefek arkadaşlar arasında kırgınlık olduysa da bu kongre ve delege süreci barış ve kardeşlik içerisinde partimize yakışan bir şekilde en demokratik en şeffaf bir şekilde yapılacaktır” diye konuştu.

Damla Şener Okdaş