Eko turizm ile ilgili tüm bileşenleri çalıştaya davet eden Gökçeada Belediyesi talep ve önerileri bileşenlerden alarak ileri tarihlerde pişman olmayacağımız bir yol belirlenmesinin önemine vurgu yapılan çalıştay Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin’in açılış konuşması ile başladı.
Yapılan açılış konuşmasında konuşan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, “Çalıştayın birinci maksadı eko turizm Gökçeada’da 2015 yılında onaylanan Balıkesir- Çanakkale kadrata cephesi olan 5 dönüm arazilerde eko turizmin açılması konusunda plan hükmü konuldu. Bizim belediye olarak 1 tane bakanlığın onayladığı 1 tane plan var. Fakat Ağustos ayında eko ve agro turizm hakkında 4-5 tane meclis gündemine almamız gereken plan teklifleri bulunmaktadır. Bende Gökçeada Belediye Başkanı olarak kaygı duymaya başladım. Gökçeada’nın yerel imkanları, su kaynakları, yerel dinamikleri, doğru hedefler belirleyip şuan için çok cazip görünen durumu Gökçeada adına felaket olsun istemedik.  Dolayısıyla bu çalıştayın ardından kentsel tasarım rehberinde bir tamirat yapıp bakanlığa sunup bu belirlediğimiz kriterler içinde gerekli çalışmaları yapacağız. Eko turizm olarak kriterlerin belirlenmesi noktasında kafamızda oluşmuş şeyler var” dedi.
Şehir ve Bölge Plancısı Melike Oktay Ünsal tarafından gerçekleştirilen bir sunumdan sonra bir ara verilen çalıştayın ikinci bölümünde soru, yanıt, öneri ve talepler konuşuldu. Çalıştaya ada dışından konuk olarak katılan şehir plancısı Cihan Sarı ikinci bölümde Gökçeada dışından bir göz olarak konu ile bakış açısını ve düşüncelerini çalıştaya katılanlar ile paylaştı.

Damla Şener Okdaş