Büyük beğeni topladılar

Bu yıl 2’ncisi düzenlenen Uluslararası Troya Halk Dansları Festivali, 15 ülkeden gelen yaklaşık 400 dansçının katılımıyla Cumhuriyet Bayramı’nda renkli görüntülere sahne oldu.

Çanakkale Folklor Araştırma Derneği Gençlik ve Spor Kulübü (ÇAFAD) tarafından organize edilen bu yıl 2’ncisi düzenlenen Uluslararası Troya Halk Dansları Festivali, 8 ülkeden 400 kadar dansçının katılımıyla 27 Ekim günü Kordon Boyunda gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başladı. Ardından dansçılar Çanakkale’nin ilçelerinde gerçekleştirdikleri kendi ülkelerine özgü dans gösteriyle izleyenleri büyüledi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ise düzenlenen gala gecesiyle  2'nci Uluslararası Troya Halk Dansları Festivali için Çanakkale’ye gelen 8 ülkeden yaklaşık 400 dansçı ülkelerine ait folklor danslarını Cumhuriyet Bayramı’nda Çanakkalelilerle buluşturdu. Saat 20.30’da başlayan gala gecesin binlerce Çanakkaleli izledi. Birbiri ardından sahne alan dansçılar yöresel kıyafetleri ve danslarıyla vatandaşların ilgi odağı oldu. Bu  renkli görüntüleri ölümsüzleştirmek isteyen vatandaşlar ise cep telefonu kameralarına sarıldı.  Bulgaristan ve Yunanistan dans gruplarının sahneye çıkmasının ardından Çanakkale Folklor Araştırma Derneği Gençlik ve Spor Kulübü dansçıları sahne aldı. İzmir yöresine ait zeybek oyunun sergileyen dansçılar vatandaşlardan büyük alkış aldı. Ülke gruplarının yapmış olduğu dans gösterilerinin ardından gala gecesi son buldu.

Muzaffer Cirtel