Serbest dalış dünya rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından Cumhuriyet’in 96’ncı yıl dönümü kapsamında Beştepe’de verdiği resepsiyona katıldı. Ercümen, Mersin'de Gilindire Mağarası’nda kırdığı rekor ile ilgili fotoğraflarla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile hatıra fotoğraf çektirdi.
Dalış sporunda birçok rekoru bulunan Çanakkaleli milli sporcu Şahika Ercümen, yeni bir rekora imza attı. Ercümen, buzul döneminde kalıntılar taşıyan, Mersin’in Aydıncık ilçesinde yer alan Gilindire Mağrası’nda sabahın erken saatlerinden itibaren, rekor denemesi için suya daldı. Buzul döneminden kalıntılarla çevrili suda, paletsiz şekilde tek nefeste 100 metre sınırını aşan milli sporcu, 90 metre sınırındaki dünya rekorunun yeni sahibi oldu. Şahika, yaptığı dalış ile Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na girmeyi başardı.
Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, kırdığı rekor hakkında Çanakkaleli milli sporcuyu Şahika Ercümen’i telefonla arayarak tebrik etti.  Ercümen, kırdığı rekorun hemen ardından Beştepe’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katıldı. Çanakkaleli sporcu Ercümen, rekoru kırdığı gün çekildiği fotoğraflarla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Bünyamin Nami Tonka