Gökçeada Burhanettin Kurt Anaokulu öğrencilerinden bir grup öğrenci öğretmenleri ile birlikte Gökçeada’da yol yapım işini gerçekleştiren inşaat firmasının yol çalışmasına katıldı. Eğitimin sadece okulda öğretmen ile birlikte olmak olmadığını her fırsatta dile getiren ve gerçekleştirdiği etkinliklerle de bunu adada yaşatan Gökçeada Burhanettin Kurt Anaokulu,  gerçekleştirdiği etkinlik ile bunu bir kez daha gösterdi.
İnşaat firmasının davetlisi olarak yol yapım alanına giden minikler burada iş makinelerini gördü. Çalışmaları izleyip yol yapımı için kullanılan araçları kullandı. Şantiye Şefi Hüseyin Asan başta olmak üzere firma çalışanları miniklere bir şeyler gösterebilmek ve öğretebilmek için miniklerin etrafında pervane oldu.
Yaptıkları gezi hakkında bilgi veren Gökçeada Burhanettin Kurt Anaokulu Okul Müdürü Duygu Tohumcu, “Eğitim ve öğretim ortamlarının farklılaştırmak adına adamız imkanlarından da faydalanmak amacıyla sınıf öğretmenimizin ve velilerimiz önderliğinde böyle bir geziye davet edildik. Amaç iş makinelerini tanıyıp çocukların farklı deneyim kazanmasını sağlamak. Çok farklı ve bir daha göremeyecekleri iş makinesi ile tanışacaklar. Ada şartlarında çevre imceleme gezime faaliyetlerimiz devam edecek” diye konuştu.
Bütün İş Makinelerini Görsünler
Şantiye Şefi Hüseyin Asan, “İş makinelerini tanıtmak için teklifleri olmuştu bizde teklifi kabul ettik. Baret ve yeleklerini getirdik. Bütün iş makinelerini görsünler birazdan makineleri tanıtacağız. Umarım mutlu olurlar iyi bir mühendis olurlar. 43 kilometre ada yol yapacağız. Kuzu limanından Gökçeada’ya kadar Kaleköy yolu, Gökçeada’nın Uğurlu limanına kadar projemiz devam edecek” dedi.
Damla Şener Okdaş