Çan yolu Caddesinde 1’nci kilometre yer alan Alpet petrol şirketi bünyesinde görev alan Kızıl Mavi Ay Enerji Turizm, İnşaat, Sanayi, Ticaret Anonim Şirketi Çanakkale’de altı aydır hizmet veriyor.
Daha hızlı, daha temiz ve doğru personel seçimi ile cirolarını artırdıklarını ifade eden Şirket Genel Müdürü Bülent Yarkınoğlu, akaryakıt sektöründeki fiyat dalgalanmalarının ciro hedeflerini etkilediğini ancak devlet politikaları ile akaryakıt sektörüne gelmesi planlanan düzenlemelerin canlılık katacağını ifade etti.
Kızıl Mavi Ay Enerji Turizm, İnşaat, Sanayi, Ticaret Anonim Şirketi Genel Müdürü Bülent Yarkınoğlu, firması ve Türkiye ekonomisi hakkında görüşlerini aldık. Sektöre yeni girdiklerini ve 2016 yılında inşaat işlerinin duraksaması nedeniyle sektörden çekildiklerini ve yeni iş arayışına girdiklerini söyledi.
Konuşmasına devam eden Yarkınoğlu, “Danışmanımla uzun süre fikir alışverişi yaptık. Sonunda akaryakıt sektöründe karar kıldıklarını söyledi. Bu sektörde karar kılmasının en büyük nedeni ise danışmanımın 23 yıllık deneyiminin büyük payıdır.  Daha sonra yer arayışına girdik. Özellikle Marmara ve Kuzey Ege’de en uygun yer için araştırmaya başladık. Daha sonra Çanakkale Çan yolunda karar kıldık. 6 buçuk aydır burada hizmet vermekteyiz. Aslında planladığımız cironun bir tık altındayız. Fakat daha önceki firmanın cirosunu arttırdık. Bunun bir nedeni daha hızlı, daha temiz, daha düzenli bir yer haline getirmemizdir. Personel seçimini de çok dikkatli nokta atışı yaptık. Genel olarak akaryakıt sektöründe fiyatlarında bir atış bir iniş olması nedeniyle bizim planlarımızı etkiliyor. Fakat devlet bazı önlemler alarak yakında akaryakıt sektöründe düzenlemeler getirmeyi planlıyor. Bu da sektörün daha fazla canlanmasını sağlayacaktır. Kar marjının biraz daha yükselmesini bekliyoruz. Bizim ümidimiz daha büyük darbe olmamasıdır. Çünkü böyle bir durumda sektör çok büyük yara alabilir. Bu kriz 2023’e kadar devam edebilecek, toparlanması da çok uzun sürebilecek” dedi.

Arzu Baladur