Çanakkale Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali açılış töreni düzenlendi. Düzenlenen festival saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı söylendi. Törene Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ünal Özcan ve diğer oda başkanları ve vatandaşlar katıldı. 
Açılış konuşmasını yapan Kültürel Etkinlikler ve Uygulamalar Daire Başkanı Serkan Erkmen, “Çanakkale ilimizde gerçekleştirilen Altın Eller Geleneksel El Sanatı Festivali2ne hepiniz hoş geldiniz diyorum. İçerde çok güzel bir festival var. Hepinizin görmesini istiyorum. Geleneksel el sanatları festivali kadem kültürlerimizin izlenmesi için, sanatçılarımızın desteklenmesi için bu konuda toplumsal farkındalığı artırmak için önemli bir festivaldir. Biz bu festivalleri yıllardır gerçekleştiriyoruz. Çünkü hepimizin bildiği gibi bir kültürün yaşatılması için en önemli şart o kültürün uygulayıcılığını yaşatmak ve yaratıcılığını yaşatmak biz bu kapsamda sanatçı tanıtım kartı gerçekleştirdi. Halk kültürümüzün çeşitli alanlarında sanatlarını icra eden sanatçıları bakanlık olarak akredite ediyoruz. Bugün burada katılım sağlayan sanatçılar arasında 31 sanatçımız var” diye konuştu. 
SANATÇILARIMIZ BİZLERE FESTİVALDE ESERLERİNİ SERGİLİYORLAR
İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, “Gerçekten bu kültürel değerlerimizi yaşatmak bizim için çok değerlidir. El işleri ize bize seslenecek sanatçılarımız bizlere festivalde eserlerini sergiliyorlar. Festivalde emeği için herkese teşekkür ederim. Hepinize teşekkür ederim” dedi.
Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapıldı.  Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve protokol üyeleri tek tek stantları gezerek, sanatçılardan yaptıkları el işleri hakkında bilgi aldı. 

Bünyamin Nami Tonka