Kutlamalar Cumhuriyet Meydanında gerçekleşti. Gökçeada Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Gökçeada Belediyesi Atatürk heykeline çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Törene Gökçeada Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Garnizon Komutanı Piyade Albay Oktay Yıldırım, Gökçeada Belediye Başkan Vekili Ercan İpek ve vatandaşlar katıldı.
Atatürk Anıtına çelenk sunumunu ilk olarak Gökçeada Kaymakamlığı adına Gökçeada kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu yaptı. Garnizon Komutanlığı çelengini Garnizon Komutanı P. Alb. Oktay Yıldırım sundu. Son olarak Gökçeada Belediye Başkanlığı çelengini Belediye Başkan Vekili Ercan İpek sundu.
TCG KILIÇ GEMİSİ GÖKÇEADA’DA ZİYARETE AÇILDI
Kutlamaların ardından Gökçeada’nın kurtuluşu etkinlikleri kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerine ait donama gemisinde görev yapan TCG KILIÇ gemisi Gökçeada’da ziyarete açıldı. Sabah 10:00- 12:00 arası ve öğleden sonra 14:00- 16:00 arası ziyarete açılan TCG KILIÇ ziyaretçileri karşıladı.
Gemi Kaptanı Deniz Binbaşı İlkay Beril Aydemir, Öğle yemeği için davet ettiği Gökçeada Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Garnizon Komutanı P. Alb. Oktay Yıldırım, Belediye Başkan Vekili Ercan İpek ve gazilere de gemiyi bizzat gezdirerek gemi hakkında bilgi verdi. Vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Damla Şener Okdaş