17-21 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan TYP başvurularına vatandaşlar ilgi gösterdi. İŞKUR önünde uzun kuyruklar oluştu. Başvuru yapmak için İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, sigortalı çalışan ve vergi mükellefi olmamak, emekli, malul aylığı almıyor olmak, başvuru yapılacak şehirde ikamet ediyor olmak, öğrenci olmamak şartları aranacak.
TYP hakkında bilgi veren Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan, “Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine toplam 300 temizlik ve 60 güvenlik görevlisi alınacaktır. Kontenjanların dağılımı İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze 88, Ayvacık’a 20, Bayramiç’e 19, Biga’ya 45, Bozcaada’ya 5, Çan’a 26, Eceabat’a 8, Ezine’ye 19, Gelibolu’ya 25, Gökçeada’ya 7, Lapseki’ye 19 ve Yenice’ye 19 temizlik görevlisi olarak yapılmıştır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Eceabat, Ayvacık, Bayramiç, Çan, Ezine, Lapseki, Gökçeada 34, Biga İlçe Milli Eğitim’e 11, Gelibolu İlçe Milli Eğitim’e 9, Yenice İlçe Milli Eğitim’e 6 olmak üzere güvenlik görevlisi kontenjanlarımız belirlenmiştir” dedi.
Programda çalışacak adaylar 24-25 Eylül tarihlerinde Noter Kurası ile seçilecek, başvuru yapan adayların başvuru ekranlarında Noter tarihi ve saatini ayrıntılı olarak görebileceği, asil seçilen kişilerin 27 Eylül Cuma tarihinden itibaren Toplum Yararı Program kapsamında en fazla 24 ay yararlanabileceği belirtildi. 

Damla Şener Okdaş