ÇOMÜ Spor Bilimleri Fakültesi  yetenek sınavları dün başladı. Öğretmenlik, Yöneticilik, Antrenörlük ve Rekreasyon bölümleri olmak üzere 4 bölümden oluşan Spor Bilimleri Fakültesi, 542 öğrenci başvuruda bulundu. Bölümün kontenjanı ise 280 öğrenci ile sınırlı. Fakülteye girebilmek için öğrenciler kıyasıya mücadele ediyor.
Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hürmüz Koç,  yaptığı açıklamada fakülte kontenjanları hakkında bilgiler verdi. Koç “2019-2020 Eğitim Öğretim yılı için 3 gün sürecek olan yetenek sınavlarımızı başlattık. 542 Öğrencinin başvurduğu Spor Bilimler Fakültemizin 4 bölümü var.  Bu 4 bölümüne 280 tane öğrenci alacağız.  Bunlar öğretmenlik, Yöneticilik, Antrenörlük ve rekreasyon bölümleri.  Rekreasyon bölümüne bu yıl ilk defa öğrenci alıyoruz. Daha önce  üç bölümümüze öğrenci almıştık.  Bu bölümleri içinde Öğretmenlik bölümüne 230 puanla öğrenci alıyoruz. Türkiye’de en yüksek puanlı olan bir bölüm.  Bu puanı düşürmemizle alakalı bize bu puanı düşürmek için istekte bulunanlar oldu. Fakat , bizim geçen yıl doluluk oranımız tam olduğu için, bu yıl puanı düşürme ihtiyacı hissetmedik ki bunda da ne kadar haklı olduğumuzu gördük.  Bugün hem müracaatlarımız fazla hem de öğretmenlik bölümümüzü kazanmak isteyen öğrencilerin sayısı çok fazla” dedi.
SINAVIMIZ 3 GÜN SÜRECEK.
Dekan Hürmüz Koç, Rekreasyon Bölümünün ilk öğrenci alacağını söyleyerek,  “Antrenörlük ve Yöneticilik Bölümlerimizin ikinci öğretimleri var. Onun için hem birinci öğretimin puanını biraz yüksek tuttuk. İkinci öğretim puanını da 10 puan düşürerek  ilgili öğrencilerimizin, eğer birinci öğretime giremiyorlarsa ikinci öğretimi değerlendirmelerini istedik. Rekreasyon Bölümünün ilk öğrencisini alma münasebeti ile bu yıl 180 puan olarak açıkladık. Rekreasyon bölümüne gelen öğrencilerimiz de zannediyorum, hem okulumuzun dinamikleri, hem de  eğitim öğretim kalitemizde diğer öğrencilerle aynı  eğitimi alarak mezun olduklarında umarım kendi hedeflerine ulaşmış olacaklar.  Sınavımız 3 gün sürecek. Sınav bitiminden bir gün sonra ham notları internet ve okullarımızdaki panolardan ilan edeceğiz. Kayıt sistemleri hakkında da bilgi veren Dekan Hürmüz Koç, Türkiye’de ilk kez uygulanan ve Merdiven Usulü denilen kayıt sistemine de değinerek “Biz Türkiye’de belkide uygulayan ilk faküllerden bir tanesiyiz.  O da kayıtlanmada merdiven usulü dediğimiz, yani sırası gelen ilgili bölüme kaydını yaptırıyor.  Daha önceki yıllarda  kaydını yaptıran öğrenci  eğer  başka bir üniversiteye gidiyorsa  onun yerine yedekten kayıt yapıyorduk ki  o da en alttaki puanın düşük olanı, belki de bizi tercihe kayıt hakkı tanınmış oluyordu. Biz Bunun önüne geçmek için puanı nereye denk geliyorsa kayıtlandırmayı oraya yapıyorduk. Tabi ki bu bize biraz yük getiriyor.  Yük getirmesi de önemli değil. Çünkü öğrencilerin gönül rızası içerisinde  öğrencilerin o ilgili yerlere kayıt yapması bizim için daha iyi” ifadelerini kullandı.

Nazif Cemhan Şen