Geçen dönem büyük çekişmelere sahne olan ve uzun süre ilin gündemini meşgul eden Çanakkale Kent Konseyi yeni seçim dönemine girdi. 15 Eylül’de yapılacak seçimde adaylar da çıkmaya başladı. İlk adaylığını açıklayan ise Cevatpaşa Mahallesi Muhtarı Enver Kızoğlu oldu. Kent Konseyi’ne yeni adaylarında çıkması bekleniyor.
İl için önemli görevleri olan Çanakkale Kent Konseyi Seçimli Genel Kurulu 15 Eylül Pazar günü yapılacak. Belediye Çalışanları Eğitim Sosyal Tesisi ve Rekreasyon Alanı’nda yapılacak seçime adaylar çıkmaya başladı. Tartışmalı geçen geçen seçimden sonra başkan olan Engin Kandemir, tekrar aday olmayacağı konuşuluyor.
 
PARTİLER DEVREYE GİRECEK Mİ?
Bilindiği gibi geçen seçim çok konuşulmuştu. Davaların açıldığı ve aylarca tartışma konusu olan seçimde aynı zamanda partiler de devreye girmişti. Engin Kandemir AK Parti ve MHP’nin desteği almıştı. Rakibi Saim Yavuz ise CHP’nin ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın desteği ile seçime girmişti. Çekişmeli geçen seçim sonucunda kazanan Kandemir olmuştu. Kandemir, geçen süre içinde bu alanda fazla bir varlık göstermemişti. Kent konseyi Başkan Kandemir’den bağımsız eski etkinliklerine devam etti ve Kandemir’in başkanlığı hep tartışma konusu oldu.
Bu olaylarla hep anılan kent konseyi yeni bir seçim sürecine girdi. Kent konseyi başkanlığına ilk talip olan ise Muhtar Kızoğlu oldu. Cevatpaşa Mahallesi Muhtarı Evren Kızoğlu 15 Eylül Pazar günü yapılacak olan Çanakkale Kent Konseyi Başkan seçimine aday olduğunu açıkladı. Çanakkale Kent Konseyi Başkan Adayı Kızoğlu, “Çanakkale Kent Konseyi’ni yerel demokrasinin güçlenip gelişe bilmesi için yurttaşların karar verme süreçlerine yüksek oranda katılabileceği, her türlü proje ve uygulamayı sorgulayabileceği bir yerel yönetim birimi getirmek için adayım” dedi.
Çanakkale Kent Konseyi Seçimli Genel Kuruluna katılacak olan tüm temsilcilerin desteğine talip olab Çanakkale Kent Konseyi Başkan Adayı Kızoğlu adaylığını ve bu süreçle ilgili şu açıklamayı yaptı: “Çanakkale Kent Konseyini; yerel demokrasinin güçlenip gelişebilmesi için yurttaşların karar verme süreçlerine yüksek oranda katılabildiği, her türlü proje ve uygulamayı sorgulayabildiği bir yerel yönetişim birimi haline getirmek için adayım. Kent sorunları hakkında kimseyi ötekileştirmeden ortak aklı arayan, geleceğine dair projelerde vizyonu olan ve bilimi referans alan bir yapı olabilmesi için adayım. Kent Konseylerinin temel amaçlarından olan, kentin ve kentlinin hak ve hukukunu korumak, hemşericilik bilincini geliştirmek ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerini önceleyen bir anlayışla gece gündüz çalışmak için adayım. Bu nedenlerle, Çanakkale Kent Konseyi Seçimli Genel Kurulu’na katılacak olan tüm temsilcilerimizin desteğine; sadece seçimi kazanmak için değil, Çanakkale’mizin geleceğinde de birlikte söz sahibi olabilmek adına talibim. Çanakkale Kent Konseyi Başkanlığına Aday Olacak Tüm Hemşerilerime Şimdiden Başarılar Diliyorum. Kazanan Çanakkale Olsun”

Damla Şener Okdaş