Çanakkale Valilik binasının yanında bulunan Halk Bahçesi, kentin ailece zaman geçirdiği, dinlenmekten keyif aldığı, şehrin ortasında bulunan havadar bir yer olma özeliği taşıyor. Burada vakit geçiren vatandaşlar, bahçeden genel anlamda memnun olduklarını belirtirken, oyun parkının temiz olmadığını söyledi.
 
Çanakkale halkı boş vakitlerinden evde oturup sıkılmaktansa soluğu Halk Bahçesi’nde alıyor. Çocuk oyun alanın da bulunan oyuncakların yenilenmesi dışında Halk Bahçesi’ne gelen vatandaşlar Halk Bahçesi’nden oldukça memnun olduklarını dile getirdi.
Genelde çocuklarıyla zaman geçirip, sıcak havalarda halk bahçesini serin olmasından dolayı geldiklerini söyleyen ev hanımı Gizem Kartal, havadar ve oldukça sakin bir yer olmasından dolayı buraya gelmeyi tercih ettiğini belirterek, "Çocuklarımız burada oynarken oldukça güvende hissediyoruz Akşamları da ışıklandırma da aydınlatıyor akşamları da korkmadan rahat bir şekilde oturuyoruz” diye konuştu.
Torunları ile Halk Bahçesinde keyifli zaman geçirip, yaz aylarında serinlemek ve dinlenmek için geldiklerini belirten emekli Fevziye Türker ise , “Çarşıya geldiğimizde her zaman uğrarız ve torunlarım ile burada zaman geçirmeyi ailece seviyoruz. Havadar olması ve rüzgarınsayesinde oluşan yaprak sesleri kendi adıma huzur veriyor bu yüzden de oldukça çok geliyoruz. Burası oldukça temiz her sabah belediyenin temizlik görevlileri gelip temizlik yapıyor. Akşamları ise güvenli bir şekilde oturuyoruz herhangi bir kişinin insanları rahatsız ettiğini görmedim. Polislerimiz ise sürekli Halk Bahçesini geziyor. Akşamları ise sokak lambaları sayesinde rahat bir şekilde oturup çayımızı içiyoruz” diye sözlerine ekledi.
Halk Bahçesinin oksijen yuvası olduğunu belirterek emekli birinin daha başka nereye gidip ağaçların arasında huzurlu bir şekilde keyif alacağını söyleyen emekli memur Hasan Özyılmaz saatlerce ağaçların altında oturup, çayını içmekten keyif aldığını belirten Özyılmaz, “Burayı seviyorum kahvehane de zaman geçirmek yada evde oturup zaman geçirmek istemiyorum. Şehrin ortasında ve havadar bir yer olmasıyla ailem ve benim tercih sebebim. Torunlarım burada oyun oynuyorlar ve benim gönlüm çok rahat bir şey olacak mı diye hiç düşünmüyorum polislerimiz de zaten sürekli devriye geziyorlar. Çanakkale yaz aylarında oldukça sıcak ama Halk Bahçesi ağaçlar sayesinde oluşan rüzgarlardan dolayı oldukça serin bu yüzden dışarı çıktığımız zaman buraya gelip dinleniyoruz” diye ifade etti.
Şehirlik merkezinde ağaçlık bir yer olarak bulunmasından dolayı çocukları ile güzel zamanlar geçirdiğini söyleyen Erdinç Şahin, ara sıra Halk Bahçesi’nde etkinlik düzenlendiğin belirterek çocukları ile zaman geçirmeyi sevdiklerini belirterek , “Sıcaklarda oldukça serin oluyor. Ailemle  evde oturmaktansa  buraya gelip zaman geçiriyoruz. Çocuklarım güvenli bir şekilde oyun oynayıp eğleniyorlar. Akşam saatlerinde ise sokak lambalarını aydınlatmasından dolayı oldukça rahat bir şekilde zaman geçiriyoruz. Sabah saatlerinde belediyede çalışan temizlik görevlileri Halk Bahçesini tertemiz yapıyorlar” dedi.
Merve Akçay
 


Kaynak: Haber Merkezi