Türk mutfağının geleneksel tatlarını tanıtmak amacıyla çeşitli şehirlerde çekimler yapan Turgay Başyayla, TRT ekranlarında yayınlanan programı kapsamında Çanakkale’de de çekimler gerçekleştirdi. Program ekibi, hem kentin tarihi dokusunu hem de yöresel lezzetlerini izleyicilere tanıtmak için Çanakkale merkez ve ilçelerinde çekim yaptı.
Başyayla ve ekibinin ilk olarak Çanakkale kordonda çekim yaptı. Deniz kenarında Dur Yolcu manzarasında kurulan masada balık yemeğinin pişirilmesi ve tüm detayları ele alındı. Daha sonra ilçelerde ve köylerde çekim yapıldı. Ekibin en önemli çekimlerinden biri ise merkeze bağlı Tevfikiye Köyü’nde oldu. Burada 5 bin yıllık Globi tatlısının çekimi yapıldı. Köyde bulunan Truva Globi Kafe’de çekimler yapıldı.
Programın Çanakkale bölümü, önümüzdeki günlerde TRT ekranlarında izleyiciyle buluşacak.
Mehmet Güler