Yaşam

Ayda 20 Bin Kaşık Satıyor

Marangoz Ustası Yurdaer Diri, kardeşi ile birlikte kurduğu atölyesinde ayda 20 bin kaşık üreterek, çarşı içerisinde seyyar tezgâhında satıyor.

Çeşitli hastalıkların yaygınlaşması ve sağlıklı yaşamın daha da önem kazanması nedeni ile doğal ürünlere olan rağbetten tahta kaşıklar da payını aldı. Marangoz Ustası Yurdaer Diri, Belediye’ye ait atölyede çalıştığı sırada istifa ederek, kardeşi ile birlikte kurduğu atölyesinde ayda 20 bin kaşık üreterek, çarşı içerisinde seyyar tezgâhında satıyor.

Çeşitli hastalıkların yaygınlaşması ve sağlıklı yaşamın daha da önem kazanması nedeni ile doğal ürünlere olan rağbetten tahta kaşıklar da payını aldı. On yıla yakın Çanakkale Belediyesine ait atölyede ustalık yapan Yurdaer Diri istifa ederek,  kardeşi Kutsal Diri ile birlikte kendi atölyesini kurarak tahta kaşık üretimine başladı. Ayda 20 bin tahta kaşık üreten üç çocuk babası Yurdaer Diri eskiden toptan satışını yaptığı tahta kaşıkları şimdi toptan fiyatına çarşı içerisinde satıyor.
Sanayi ürünlerine nazaran doğal üretildiği için daha sağlıklı olduğunu belirten Usta Diri, Salı, Cuma ve Pazar günleri kurulan Semt pazarlarına da giderek kendi ele emeği tahta kaşıklarının satışını gerçekleştiriyor. Diri, ayda ortalama 20 bin satış yaptığını ifade ediyor.

Tencere-Tava Çizmez, Doğal ve Sağlıklı Ürünler
Vatandaşların tahta kaşıkları tercih etme nedenlerine de değinen Yurdaer Diri, kaşıkların tava ve tencereleri çizmediğinden dolayı hanımların, sağlıklı ve doğal olduklarından dolayı da beylerin çok tercih ettiğini belirterek “Bu tahta kaşıklar öncelikle tencere ve tavayı çizmez, daha organiktir ve insan sağlını bozmayan ürünlerdir. Yemek yapanlar, tavam çizilmesin diye tahta kaşık kullanıyor. Metal kaşık dişlere zarar verir. Tahta kaşıklar ise doğallığı korur. Oysa sağlıklı yaşamak için yemek yerken de tahta kaşık kullanılmalıdır” dedi.
Arzu Baladur