.

 
Okunması gereken bir yazı.  Kenan Özek’in kaleme aldığı bu yazıyı çok beğenmiştim. Olayları çok güzel özetlemiş ve anlatmış. Ben de sizlerle paylaşmak istedim.
 
Türk şairlerinden Dursun Özden, röportaj yapmak için Küba devlet başkanı Fidel Castro'nun yanına gider.
Ve Fidel'e der ki:
"Türkiye'de solcu, ilerici ve devrimci gençler; Che Guevara ve Fidel Castro'yu taparcasına seviyorlar, sizleri tek ve mutlak önder olarak kabul ediyorlar. Sizin şarkılarınızı, marşlarınızı ve kitaplarınızı dillerinden, ellerinden düşürmüyorlar...."
deyince, Castro hemen gazetecinin sözünü kibarca kesiyor, askeri yeşil elbisesinin yaka düğmesini çözüyor ve söze başlıyor:
" Övgün için teşekkür ederim. Ama söyledikleriniz yanlış..Türk gençlerine söyle, Devrimci Kemal Atatürk varken, Türk gençleri neden kendilerine başka önder arıyorlar.? Atatürk, 1919 da Anadolu'dan emperyalist düşmanları kovmak için Bandırma vapuruyla Samsun'a çıktı. Anti emperyalist bir savaş verdi ve zafere erişti.
Biz Atatürk'ün bu devrimci savaşından esinlendik ve tam 40 yıl sonra, 1959'da Granma gemisiyle Havana'ya çıktık. Ülkemizden emperyalistleri kovduk. Biz de zafere eriştik.
Bizim ve tüm mazlum halkların esin kaynağı, devrimci Mustafa Kemal Atatürk'tür.....
Kendinize başka önder aramayın. "
der. Röportajı bitirir.
—---------------
Çin devrim lideri Mao ze Tung, Çin meydanlarında ki konuşmasında diyor ki:
" Ben Çin'in Atatürk'üyüm."
Deyip, Atatürkü önder kabul ettiği halde,
benim bir kısım gençlerim, vatansever siyasi mücadele yıllarında, Atatürk'ün önderliğini değil, Mao'nun önderliğini tercih etti.
—----------------
Hindistan'ın bağımsızlık önderi, kurtuluş savaşçısı Mahatma GANDİ ise şöyle dedi:
"Mustafa Kemal İngilizleri yenene kadar, Tanrıyı İngiliz zannediyordum. İngilizlerin de yenilebileceğini bize Atatürk gösterdi. Atatürk başarana kadar, İngilize karşı bağımsızlık savaşı vermek fikrini düşünmek bile bizi korkuturdu."
demiştir.
--—---------------
Pakistan bağımsızlık savaşçısı ve kurucusu Muhammet Ali CİNNAH:
" Atatürk, verdiği mücadele ile yeni Türkiyeyi kurmakla, bütün dünya uluslarına, Müslümanların seslerini duyuracak kudrette olduğunu ispat etti. "
dedi.
Yani:
Dünya, emperyalizme karşı savaşmayı ve vatanını, yurdunu, namusunu, Dinini, tarihini kurtarmayı Atatürk'ten öğrendi.
BAŞKA ÖNDER ARAMAYIN.
 
KENAN ÖZEK