Nisan ayına Dr. Öğretim Üyesi Koray Ay’ın hazırlamış olduğu “Nefes ve Beden Farkındalık Atölyesi” ile başladık. Bu atölye çalışması Diş Hekimliği öğrencileri ile gerçekleştirildi.

Nisan ayına Dr. Öğretim Üyesi Koray Ay’ın hazırlamış olduğu “Nefes ve Beden Farkındalık Atölyesi” ile başladık. Bu atölye çalışması Diş Hekimliği öğrencileri ile gerçekleştirildi.

Ardından 2 Nisan Dünya Otizm ve Farkındalık Gününe Özel Konser’de Ali Onur Sarı, Batuhan Kil, Caner Serin, Denizhan Yalçınkaya ve  Recep Ege Altıncıoğlu performanslarını sergiledi. Bu özel ve güzel olan konsere birçok katılım sağlanmakla birlikte Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, yine üniversitemizin Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinin Dekan Vekili Sayın Prof. Dr. Uğur Türkmen ve Devlet Konservatuarı Müdürü Sayın Prof. Dr. Oğuz Karakaya da  katılım sağladı. 

“2 Nisan Dünya Otizm ve Farkındalık Gününe Özel Konseri”


 

3 Nisan’da ise bir önceki günkü konserde yer alan Ali Onur Sarı’nın Piyano Dinletisi gerçekleşti. Ali Onur Sarı’ya sınıf arkadaşları da çello, klarinet ve keman ile eşlik ederek dinleyicileri ile buluştu.

 

“3 Nisan Ali Onur Sarı Piyano Dinletisi”


 

4 Nisan Perşembe günü ise Müzikte Gönüllülük Uygulamaları Dersi kapsamında Öğr. Gör. Ulaş Çabuk’un hazırladığı ve etkinlikte yer alan Lisans 4 öğrencilerinin katılımıyla Köy Okulları Konserlerinin üçüncüsü Eceabat Opet Tarihe Saygı Ortaokulu’nda gerçekleşti. Etkinlikte Lisans 4 öğrencileri,  okula güzel bir dinleti sundu. Okul öğrencileri tarafından ilgiyle karşılandı.

  

 

4 Nisan Köy Okulları Konseri


 

Bayram Tatili olması nedeniyle bu hafta etkinliklerimiz olmayacak fakat bayram tatili bittikten hemen sonra kaldığımız yerden devam edeceğiz.

 

Haftanın Çalgısı “Arp”

Telli çalgılar grubunda yer alan Arp, çoğunlukla klasik müzik türünde karşımıza çıkmaktadır. Eskiden beridir kullanılan bu çalgı, birçok uygarlıkla kullanılmıştır. Ses genişliğinin fazla olması, onun zengin bir ses aralığına sahip olmasıyla sonuçlanmıştır. Şiirsel bir tınısı vardır. Bu çalgının da bestecileri elbet olmuştur. Ülkemizdeki icralarından örnek verecek olursam; Fatma Ceren Necipoğlu, Şirin Pancaroğlu, Çağatay Akyol.