Bu hafta 26 Mart Salı günü saat 14.00’da gerçekleştirilecek olan sergide bir dinleti gerçekleştirilecektir.

Bu hafta 26 Mart Salı günü saat 14.00’da gerçekleştirilecek olan sergide bir dinleti gerçekleştirilecektir. Dinletide Oğuz Karakaya Kanun ile, Larisa Karachevtseva ise piyano ile eşlik edecektir. Bu serginin düzenleme kurulunda Ali Can Metin, Ayşegül Göklen Yılmaz, Ersin Antep, Kaan Kaya, Larisa Karachevtseva, Muzaffer Soner Yılmaz, Oğuz Karakaya, N. Seyhun Binzet Ve Uğur Türkmen bulunmaktadır. Tüm Çanakkale halkı davetli.

 

Haftanın Çalgısı “ÇELLO-VİYOLONSEL”

Atası Viola Da Gamba olan Viyolonsel’in bir diğer ismi Çello’dur. Yaylı çalgılar ailesindeki çalgıları inceden kalına sıralayacak olursak incelik bakımından üçüncü sırada yer alır.  Bu çalgı şekil olarak kemana ve viyolaya çok benzemektedir fakat viyolonselin boyutu oldukça büyüktür. Ayrıca viyolonsel, oturularak çalınan bir çalgıdır. Keman ve viyola gibi omuzda çalınamamaktadır. Yine keman ve viyola gibi dört telli bir enstrümandır. Bu enstrümanın icracılarından bazıları şunlardır; Luigi Boccherini, Yo-Yo Ma, Pau Casals, Jacqueline du Pré, Mstislav Rostropoviç, Mischa Maisky. Ülkemizdeki bazı icracılarından ise; Poyraz Baltacıgil, Nil Kocamangil, Çağ Erçağ, Cemal Aliyev, Dilbağ Tokay, Çağlayan Çetin’dir.

 

YENİ FAKÜLTE “Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi”

Bu hafta önemli bir gelişme oldu. Devlet konservatuarı adıyla bilinen okulumuz artık Müzik ve Sahne Sanatları fakültesine dönüştü ve konservatuar artık kapatıldı. Yeni fakültemiz bu yılki çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir.