Nisan ayının ilk günü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde gerçekleştirilecek olan “Nefes ve Beden Farkındalık Atölyesi” Dr. Öğretim Üyesi Koray Ay tarafından hazırlanmıştır.

Nisan ayının ilk günü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde gerçekleştirilecek olan “Nefes ve Beden Farkındalık Atölyesi” Dr. Öğretim Üyesi Koray Ay tarafından hazırlanmıştır. Ardından “Dünya Otizm Ve Farkındalık Günü Özel Konseri-Omyo Öğrencileri” nin güzel bir konserini dinleyeceğiz. Sonrasında Ali Onur Sarı’nın piyano dinletisi gerçekleşecek. Çarşamba günkü diğer bir etkinlik ise Flüt/Piyano resitali ile güzel bir dinletimiz olacak. Perşembe günü ise Gonca İncedere’nin “Türkiye’nin Danslı Tarihi” adlı konferansı gerçekleşecek. Ardından yine bir Flüt/Piyano resitali ile devam edeceğiz. Haftanın son gününde ise Değerli Flütist Onur Türkeş tarafından gerçekleştirilecek olan Masterclass olacaktır. Tüm Çanakkale halkı davetlidir.

Nefes Ve Beden Farkındalık Atölyesi

1 Nisan Pazartesi Saat 14.00 ÇOMÜ Diş Hekimliği Fakültesi

Dünya Otizm Ve Farkındalık Günü Özel Konseri-Omyo Öğrencileri

2 Nisan Salı Saat 18.00 Eğitim Fakültesi Konferans Salonu

Piyano Dinletisi Ali Onur Sarı

3 Nisan Çarşamba Saat 12.30 Konservatuar Teras Sahne

Flüt Piyano Resitali Yusuf Alp Tambay/Flüt Emanuele Leomporri/Piyano

3 Nisan Çarşamba Saat 16.00 Konservatuar Galeri Sahne

Konferans “Türkiye’nin Danslı Tarihi” Gonca Girgin İncedere

4 Nisan Perşembe Saat 16.00 Eğitim Fakültesi Konferans Salonu

Flüt Piyano Resitali Onur Türkeş/Flüt Emanuel Leomporri/Piyano

05 Nisan 2024 Cuma Saat 18.00 Eğitim Fakültesi Konferans Salonu

Masterclass Onur Türkeş/Flüt

06 Nisan 2024 Cumartesi Saat 10.00 Konservatuvar Teras Sahne

 

 

Haftanın Çalgısı “Kontrbas”

Kontrbas, yaylı çalgılar ailesinin en kalın sesli çalgısıdır. Tok bir sesi vardır. Hem solo hem de eşlikçi bir yapıya sahip çalgıdır. Kontrbas için çeşitli eserler yazılmıştır. Kontrbas Caz müziğinde  daha çok yay ile değil de farklı bir teknikle çalınması tercih edilir. Bu teknik pizzicato’dur. Teli parmak yardımıyla çekerek elde edilir ve caz müziğinde çok sevilir. Günümüzde kullanılan kontrbaslar 4 veya 5 tellidir.

Kontrbasın görünüşü farklıdır. Omuz kısmı daha düşüktür. Yay teknikleri de oldukça efektif sesler elde edilmesine olanak sağlar. Yine orkestralarda pizzicato tekniğine sıkça başvurulur.

Kontrbasın orkestradaki genel görevi bas sesleri vermektir. Bu çalgıyı icra eden sanatçılardan örnekler verecek olursak; Volkan Hürsever, Ray Brown, Özlem Er, Ezgi Özok, Evren Şen, Gökçe Küçükarslan ve daha niceleri.