Milliyetçilik , basit bir duygu ve yalnız geleneklere bağlılık meselesi değil doğrudan doğruya içtimai gereçlerden kaynak.

Milliyetçilik , basit bir duygu ve yalnız geleneklere bağlılık meselesi değil doğrudan doğruya içtimai gereçlerden kaynak alan ve sosyal hayatın bütün cephelerindeki belirtileri kesin çizgilerle  tesbit edilmiş bir fikir sistemidir.

Buna göre hem ilimdir, hem de, insan topluluklarının mütemadi gelişme hassasına  uygun olarak,dinamik bir karaktere sahiptir. 

Türk Milliyetçilik prensipleri de,Türk Milli Gerçeklerinin ortaya koyduğu içtimai dinamizmin ilmi neticelerinden başka bir şey değildir. Bundan dolayı  Türk Milliyetçiliği Türk Milleti var oldukça yaşayacak  ve büyük milletimizin medeni hamlelerinde biricik itici kuvvet olacaktır.

Ancak, fikir sistemlerinde prensiplerden  fedakârlık caiz olmadığından , Türk Milliyetçisi,  Türk  Milliyetçiliği prensiplerine tamamen uymak ve hayatını ona göre tanzim etmek mevkiindedir. Bu prensipler, aynı zamanda, kendini milliyetçi sanan bir takım gafillerle, bütün düşünce ve davranışları milliyetçilik dışı olduğu halde  milliyetçi görünmeye yeltenen  sahtekârları teşhis bakımından  şüphesiz büyük faydalar sağlayacaktır.(1)

 Kafesoğlu İbrahim,Türk Milliyetçiliği' nin Meseleleri, 1000 Temel Eser, MEB - İst-1970,S 283-284

Adamın biri bize milliyetçilik öğretmeye çalışıyor... Önce ,Alkolün dumura uğrattığı beynini temizlesin ,gelsin... Adam olsun...

Sonra görüşürüz...

Sahte, milliyetçilik gösterisi içinde olanlardan da uzak durun ,derim.

Rahmetli Kafesoğlu Hocamız, ne güzel tesbitte bulunmuş...

Sadece ,çok okuyun ,derim.

 

Bilgi edinmeniz dileğiyle...