Geçtiğimiz hafta Eskişeihir Büyükşehir Belediye Senfoni Orkestrası’nın başkemancısı Nazlı Avcı, Çanakkale’de bir resital verdi.

Geçtiğimiz hafta Eskişeihir Büyükşehir Belediye Senfoni Orkestrası’nın başkemancısı Nazlı Avcı, Çanakkale’de bir resital verdi. Resitalin hemen ardından masterclass gerçekleşti. Masterclass’a konervatuvar yarı zamanlı öğrencileri de dahil olmak üzere çok sayıda öğrenci katılım sağladı. Verimli geçen masterclass’tan sonra bir hatıra fotoğrafı çektirildi.

 

 

 Burak Tüzün ile Çalıştay

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda öğretim üyesi ve orkestra şefi olarak çalışmalarına devam eden Tüzün, bu hafta Çanakkale Onsekiz Mart Üniveristesi Devlet Konservatuarı’nda çalıştay gerçekleştirdi. Çalıştaya lisans ve yüksek lisans öğrencileri katılım sağladı. Çalıştayda Nevid Kodallı’nın Telli Turna Süiti, W.A. Mozart’ın Saraydan Kız Kaçırma Üvertürü ve E. Grieg’in Peer Gynt No.1 Süiti eserleri çalışıldı. Doç. Bahadır Çokamay tarafından yürütülen çalıştayda Prof. Dr. Burak Tüzün çeşitli bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşarak çalıştay tamamlandı.

 

Müzik Üzerine Düşünceler

“Şiir ve resmin ifade edemediği şeyi müzik ifade eder” R. WAGNER