Çanakkeli’li çok değerli bestekar ve söz yazarı olan Teoman Alpay adına bu yıl birincisi düzenlenecek olan Teoman Alpay Türk Müziği Koro Günleri, 13-15 Şubat 2024 tarihlerinde.

Çanakkeli’li çok değerli bestekar ve söz yazarı olan Teoman Alpay adına bu yıl birincisi düzenlenecek olan Teoman Alpay Türk Müziği Koro Günleri, 13-15 Şubat 2024 tarihlerinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları bünyesinde Nedime Hanım konağında gerçekleşecektir. Bu etkinliğin Çanakkale’ye birçok değer katacağı gibi, çeşitli koroların konserlerine de ev sahipliği yapacaktır. Teoman Alpay gibi yerel sanatçılarımızı tanıtmak, gelecek kuşaklara aktarmak ve koro alanındaki çalışmalara öncü olmak amacıyla gerçekleştirilecektir. Etkinliğe ÇOMÜ Rektörü Cüneyt Erenoğlu da desteklerini esirgemeyeceğini belirtti. Etkinliğin paydaşları ise Çanakkale Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği, ÇASEMDER, Müzik ve Sahne Sanatlarını Geliştirme Derneği, Polifonik Sanat ve Korolar Derneği, Yeterki İyilik Olsun Derneği, Boğaz Medya, Büyülü Sahne’dir. Üç gün sürecek olan Teoman Alpay Türk Müziği Koro Günleri’nde Teoman Alpay Konulu Resim ve Haber Sergi Açılışı, Çanakkale Barosu T.S.M. Korosu, Türk Sanat Müziği Enstrümanları Atölye Çalışması, Şeflik Atölyesi, Ruhsar Renda Alpay ile Söyleşi, Lapseki Belediyesi T.S.M Korosu, Çasemder T.S.M. Korosu gibi çeşitli etkinler olacaktır.

 

Türk Müziği Koro Günleri Toplantısı

 

 

1.Teoman Alpay Türk Müziği Koro Günleri Toplantısında yürütme kurulu ve düzenleme kurulu ile çeşitli düzenlemeler yapılarak etkinliğe dair tüm detaylar konuşuldu. Etkinliğe sayılı günler kaldı.

Yürütme Kurulu Üyelerinden PROF. Dr. Oğuz Karakaya Ulviye Çalıdağ ve Düzenleme Kurulu Üyeleri İlknur Mert, Burhan Keskiner, Fikret Toksözlü