Armoni kelimesinin aslı yunancadır ve Harmonia kelimesinden gelir. Yunan mitolojisinde Harmonia adlı kadın, müzik biliminin yaratıcısı olduğuna inanılırdı.

Armoni kelimesinin aslı yunancadır ve Harmonia kelimesinden gelir. Yunan mitolojisinde Harmonia adlı kadın, müzik biliminin yaratıcısı olduğuna inanılırdı. Armoni, uyum-ahenk ve düzen anlamalarına gelir. Armoni seslerin bir arada uyum içinde olması anlamına da gelmektedir. Müziğin belli kurallar çerçevesinde inşa edilişine armoni diyebiliriz.  Armoni eğitimi ise çoğu müzisyenlerin aldığı bir eğitimdir

Müzik Üzerine Düşünceler

“Ruhun anlayabileceği biricik dil, müziktir.” Arnold Bennett

Yarı Zamanlı Konservatuvar Öğrencileri Güzel Melodiler Estirdi

Geçtiğimiz haftalarda yapılan konserde, konservatuar yarı zamanlı öğrenciler sahnede yerlerini aldı. Öğrenciler, korno-piyano, flüt gibi çeşitli enstrümanlarla hazırladıkları eserleri seslendirdi. Konser salonu dolup taştı. Konsere birçok veli, lisans ve yüksek lisans öğrencileri ve öğretmenler katıldı.

II. Otizm ve Müzik Yaz Okulu Çalıştayı Gerçekleştirildi

Yine geçtiğimiz haftalarda Konservatuar, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Çanakkale Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü, Çanakkale Sahne Sanatlarını Geliştirme Derneği, Çanakkale Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği, Yeterki İyilik Olsun Derneği, Çanakkale Özgün Bireyler Otizm Derneği arasında “Proje Üretimi ve Uluslararasılaşma” temalarında çalışıldı. Çalıştaya Üniversite rektörü Cüneyt Erenoğlu’yla birlikte birçok önemli isim katıldı.