1932 yılında Çanakkale’de doğan Can, ortaöğretiminden sonra Muzaffer Sarısözen ve Emin Aldemir gibi önemli isimlerden dersler aldı.

1932 yılında Çanakkale’de doğan Can, ortaöğretiminden sonra Muzaffer Sarısözen ve Emin Aldemir gibi önemli isimlerden dersler aldı. Ardından Ankara Radyosunda kadrolu sanatçı oldu. Ayrıca  Nezahat Bayram, Aliye Akkılıç, Yıldız Ayhan, Turhan Karabulut, Mustafa Geceyatmaz gibi sanatçılarla turnelere çıktı. Belli bir zaman sonra ise İstanbul radyosuna atandı. Bu sırada çeşitli derlemeler yaparak Türk halk Müziği repertuvarına katkılarda bulundu. Hepimizin bildiği Çanakkale türküsü olan “Karyolamın Demiri” adlı eser, sanatçımız tarafından derlenmiştir.

Çanakkale’de Türk Sanat Müziği Korosu Konseri

Geçtiğimiz hafta Prof. Dr. Oğuz Karakaya’nın yönetiminde olan ÇASEMDER Türk Sanat Müziği Korosu Konseri gerçekleşti. Çanakkale halkı konsere büyük ilgi göstererek salonda yerlerini aldı. Programda keman, ud, kanun, klarinet, akordeon ve ritim çalgıları koroya eşlik etti. Koronun repertuvarında birçok makamdan eserler bulundu.

 

Müzik Üzerine Düşünceler

“Güzel ve yüce melodiler duymak, ruhu yıkamak gibidir; insanı tüm pisliklerden ve bayağı duygulardan arındırır.” Schopenhauer

Bu Hafta Konservatuvarda Neler Var?

Haftaya Oda müziği konserleriyle başlayacağız. Çeşitli çalgı gruplarından oluşan gruplar, bizlere klasik müzik şöleni yaşatacak. Ardından aynı günün akşamı ise Türk halk Müziği Korosu Konseri ile yurdun dört bir yanından ezgiler bizlere eşlik edecek. Haftanın son gününde ise Orkestra konseri Anadolu ezgilerini seslendirecek. Etkinliklere tüm Çanakkale halkı davetli.

.

“Derslikten Sahneye” Oda Müziği Sınıfı Konseri I27 Aralık Çarşamba 12.30 – Konservatuvar Galeri Boşluğu 1. Kat
“Derslikten Sahneye” Oda Müziği Sınıfı Konseri II27 Aralık Çarşamba 16.00 – Eğitim Fakültesi Konferans Salonu
ÇASEMDER THM Korosu Konseri27 Aralık Çarşamba 19.00 – ÇOMÜ İçdaş Kara Yusuf Kongre Merkezi
ÇOMÜ Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası “Senfonik Türküler” Konseri29 Aralık Cuma 19.00 – Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi