Konservatuvarda eğitim öğretim yılı içerisinde bilimsel ve sanatsal olarak 180’i aşkın etkinlik gerçekleşirken bu haftada ise kulağımızın duymaya çok alışık

Konservatuvarda eğitim öğretim yılı içerisinde bilimsel ve sanatsal olarak 180’i aşkın etkinlik gerçekleşirken bu haftada ise kulağımızın duymaya çok alışık olmadığı ilginç iki enstrümanla yani Çeng ve Rebab  konseri gerçekleşecek. Ardından konservatuvar son sınıf keman öğrencisi ve yine konservatuvar eğitimcisi ile birlikte hazırlanan bir keman-piyano resitali sizleri bekliyor olacak. Bu güzel konserleri kaçırmamanız dileğiyle tüm Çanakkale halkı davetli.

 

 “17. Yüzyıla uzanan yolculuk” Çeng ve Rebab Nağme Konseri

Devlet konservatuvarı müdürü Oğuz Karakaya’nın da sahne aldığı bu konsere Konya Selçuk Üniversitesinden Mücahit Özdemir ve ses sanatçısı Elif Bilge Kurtuldu eşlik edecek. Konserde Klasik Türk Müziğinin önceki yüzyıllara ait olan çeng ve rebab enstrümanları seslendirilecek . 17. Yüzyıl el yazması olan Ali Ufki Bey tarafından yazılmış olan çeşitli formlarda eserler seslendirilecek ve bu eserler 17. Yüzyıl müziğinin dokusunu yansıtmakta. Konserde kullanılan kıyafetler de yine aynı şekilde 17. Yüzyıla ait olup sizi zaman yolculuğuna götürecek.

 

Müzik Üzerine Düşünceler

“Müzikli bir yaşam güzel geçirilmiştir ve bu yüzden kendimi müziğe adadım.” Pavorotti

 

Keman-Piyano Resitali Üzerine

Resitalde Sovyet besteci Aram Khachaturian, Gomidas, W.A. Mozart, J.S. Bach, P.de Sarasate ve Türk bestecimiz Yalçın Tura’nın ezgileri seslendirilecektir.

ETKI·NLI·K ADITARI·HYERSAAT
Çeng-Rebab Nağme13 Kasım 2023 PazartesiNedime Hanım Konağı19.00
Keman- Piyano Resitali15 Kasım 2023 ÇarşambaAnafartalar Yerleşkesi Eğitim Fakültesi Devlet Konservatuvarı Binası 1. Kat Galeri Boşluğu16.00

 

 

       

          ÇENG-REBAB NAĞME

 

                   OĞUZ KARAKAYA/MÜCAHİT ÖZDEMİR

                        13  KASIM 2023 PAZARTESİ / 19.00

                          NEDİME HANIM KONAĞI

 

 

 

                                        

           KEMAN-PİYANO RESİTALİ

                   

                       EKİM EKİN/EMANUEL LEOMPORRI

                           15 KASIM 2023 ÇARŞAMBA / 16.00

             ANAFARTALAR YERLEŞKESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

                       DEVLET KONSERVATUVARI BİNASI

                                 1.KAT GALERİ BOŞLUĞU