İlkokul Öğretmenim Rahmetli Pakize Aydın ve Öğretmen Okulundan Meslek Dersleri Öğretmenimiz Rahmetli Süleyman Aydın'ın Kızı Zuhal Güvenilir Öğretmenimiz, beni ziyarete geldi.

İlkokul Öğretmenim Rahmetli Pakize Aydın ve Öğretmen Okulundan Meslek Dersleri Öğretmenimiz Rahmetli Süleyman Aydın'ın Kızı Zuhal Güvenilir Öğretmenimiz, beni ziyarete geldi ve "Yarın Dardanos'ta kendisinin yaptırdığı Atatürk Büstü önünde Cumhuriyet Bayramı Kutlaması yapacağız, orada bize Cumhuriyeti ve Mustafa Kemal Atatürk 'ü anlatır mısınız?" diye ricada bulundu. Ben de bunu bir  rica olarak değil bir emir telakki eder ve istenen konuşmayı yaparım, dedim...

Bu gün, Cumhuriyetin 100.Yılı'nda Dardanos Sakinleriyle biraraya gelerek Cumhuriyetimizin 100. Yılı' nı kutladık.

Sayın Murat Firidinoğlu'nun koordinesinde, Saygı duruşu yaptık, İstiklâl Marşı'nı da çoşku ile okuduk...

Sonra, Öğretmenimize, Büst yapımından dolayı Çınarlı Köyü Muhtarımız bir şilt sundu. Atatürk, Cumhuriyet ve Türk Kadını konulu bir konuşma yapıldı... Şiirler okundu.

Sonra, ben de "Cumhuriyet Fikri Nasıl  Doğdu ve Cumhuriyetimiz" konulu bir konuşma yaptım.

Tabii ki günümüzde, Cumhuriyeti bekleyen tehlikeleri ve neler yapılması gerektiğini de anlattım.

Sonra, değişik marşlar ve şarkılar söyleyerek programı bitirdik...

İlk defa, Çanakkale Belediyesi mücavir alanı olan Dardanos'ta Cumhuriyet Bayramımızı yine halkın kendiliğinden düzenlediği bir programla kutlamış olduk... Halk, Cumhuriyete ve Cumhuriyet kavramına, kamunun yeterince sahip çıkmaması nedeniyle kendisi sahip çıkmıştır... İyi de yapmıştır.

Cumhuriyet hepimize, gelecek kuşaklara sağlıklı bir şekilde iletilmek üzere emanet edilmiştir... Biz de bu emanete sahip çıkıyoruz...

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun...

Cumhuriyetin 100.yılı kutlu olsun...

Rahmetli Gazi Paşamız Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları'nı rahmet, minnet ve şükranla anarım...

Durakları cennet olsun...

Dua ile...

Var olsunlar...