Türkiye'nin değişik yerlerinden beni arayan mesaj gönderen ve orman yangınının son durumunu öğrenmek isteyen, dostlarıma, arkadaşlarıma, öğrencim olup Türkiye'nin her yerinde çalışan, akademik

Türkiye'nin değişik yerlerinden beni arayan mesaj gönderen ve orman yangınının son durumunu öğrenmek isteyen, dostlarıma, arkadaşlarıma, öğrencim olup Türkiye'nin her yerinde çalışan, akademik personel olan ve kamu da çalışanlara ve Türkiye'yi seven herkese ...
Çok zor şartlarda ve zaman mefhumu  tanımadan çalışan, yangın söndürme ekiplerinin gayretleriyle çok önemli bir sonuç alınmıştır. Rüzgarla birlikte zaman zaman bazı parlamalar olmakla birlikte yangın tam kontrol altına alınmış ve soğutma çalışmaları sürmektedir.
Bunun yanın da dün Küçük Anafarta Bölgesi'nde çıkan makilik alan yangını da bu arada söndürülmüştür...
Çanakkale, orman yangını açısından çok büyük bir felaketin eşiğinden, kamunun yoğun çalışmasıyla dönmüştür.
Bu vesileyle saatlerce durup dinlenmeden çalışan yangın söndürme elemanlarına çok teşekkür ederim. Valimizden başlayarak en küçük birimde çalışan görevlileri de gayretli çalışmaları için tebrik ederim . Bu dönemde, Merkezi Hükümetin görevlilerinin de duyarlı hareketiyle devletimizin tüm imkanları seferber edilmiş ve bunun sonucu da ölümlü vaka olmadan  tehlike atlatılmış oldu.
Tabii ki, ciğerlerimiz yandı...
Çocukluğumuzda ava gittiğimiz ve içinde zevkle yaşadığımız yeşil örtü yok oldu...
Devletimiz, zararları telafi etmede gereğini yapacaktır. Bundan hiç şüphe duymuyoruz.
Örtü temizliği yapıldıktan sonra, bu kış döneminde başta Üniversitemiz olmak üzere, STK'lar, Vakıflar, Dernekler, Çevre ve Doğa Dernekleri Federasyonu, Kent Şurası Derneği, Çevre Platformları olmak üzere, halkın katılımıyla ağaçlandırma çalışmaları yapılabilecektir.
Bu dönemde, Orman Bölge Müdürlüğü çalışanlarının olağanüstü gayretlerinin de her türlü övgüyü hakkettiğini ifade etmek isterim... Tüm Orman Teşkilatına, Bakanı'ndan en ücra yerdeki çalışanına kadar çok teşekkür ederim.
Ayrıca, çalışmaları sürekli takip ederek destek olan Milletvekilimiz Sayın Ayhan Gider' e de teşekkürü bir borç bilirim.
Hülasa, ülkemizin dertleriyle dertlenen, vatan tehlikedeyse bu tehlike için üzüntülerini dile getiren Türk Halkına sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Bu toprakları karşılıksız sevme duygusu bu olsa gerek.
Türk Milleti, bu topraklarda sonsuza kadar var olsun.
Ey Türk! Sen çok yaşa!
Son durumu merak eden tüm Dostlarıma gönülden selamlar...
Var olun!
Bilgi edinmeniz dileğiyle...