Daha önce burasıyla ilgili bir yazı paylaşmış ve yerel yönetimin başına, burasıyla ilgili tedbir alınması gerektiğini ifade etmiştik.

Daha önce burasıyla ilgili bir yazı paylaşmış ve yerel yönetimin başına, burasıyla ilgili tedbir alınması gerektiğini ifade etmiştik.
Dün, tam da burada, yukarıdan aşağıya hızla gelen bir araç, bisikletli bir çocuğa çarpmış ve yere yuvarlamış... Biz de oradan geçerken olayın son anına şahit olduk. Daha ambülans gelmemişti. Çocuğun başından kanlar akıyordu. Durum hiç de iç açıcı değildi. Çocuğun şuuru yerindeydi. Sürekli konuşturduk, ambülansın gelmesini bekledik.. Sonrasını takip etmedik... Umarım çok kötü bir şey olmamıştır.
Bizim teklifimiz, buradaki trafiği azaltacak tedbirler alınmalı.
Dardanos'a altı yerden girmek mümkün... Bunlardan iki tanesi güneyden, iki tanesi orta bölgeden, iki tanesi de biri tam faal olmayan kuzey bölgesinden, sahil yolundan girilebilir.
Dardanos'a girişte Kuzey bölgede oturanlar için Eski İzmir Yolu'nda, Kepez Çayı'nı geçtikten sonra, sağ tarafta tarla yolunu kadastrol yolu aktif hale getirirsek orta bölgeden girişi azaltmış oluruz ve bir nebze de olsa  trafik rahatlamış olur...
Yerel yönetim, kıl tüy işleriyle uğraşacağına bu işlerle uğraşsa fena mı olur?
Bu teklifimle ilgili bu ikinci yazım. Çok önceleri neler yapılmalıyı çok yazdık ama, yazılarımız sağır sultanaydı ki duyan olmadı... Tabii ki benim dediğim, şimdi kazanın olduğu yerde ölümlü bir kaza olursa belki o zaman yapılır, diye düşünürüm. Aslında, cana kıyılmasının önüne geçmek için bunları yazıyorum.
Bir de Dardanos'ta oturanların %80'i yerel yönetimin başına oy veren bir seçmen kitlesi. İnsan utanır da bu işi yapar ve kendi seçmenini de memnun eder.
Ayrıca yerel yönetimin mensubu olan fırkanın üst yönetimleri de dahil çok önemli şahsiyetler de burada oturmaktadır. Onların, kendi adamlarına da bir çift sözleri yok mu?
İktidara ağız dolusu söylem geliştirenler, iş yerel yönetimin başına gelince hepsi sus pus oluyorlar... Bir Allah'ın kulu da: Hop Hemşerim! Vatandaşın sesini duyun demiyor mu?
Çok yazık!
Bir ümit, belki Sayın Mehmet Öngen Belediye  Başkanı olur da bu isteğimizi yerine getirir.
Tabii ki Bülent Şarlan, Erdal Gezen, İrfan Mutluay, Rebiye Ünüvar, Evren Kızoğlu, Prof. Dr Herdem Aslan, Prof Dr, Doğan Perinçek, Jülide İskenderoğlu, İsmail Kaşdemir, Naim Makas, Mehmet Daniş, Evren Yalçın, Esra Yüksel ve başka başka kişiler de aday olurlarsa ve seçilirlerse mevcuttan daha iyi görev yaparlar, derim...
,
Ha, bir çözüm de: Biz mücavir alandan, halk oylaması yaparak çıkalım. Ben de söz veriyorum ki, İl Genel Meclisi Başkanı Sayın Nejat Önder'e bu işi havale edeceğim ve bir ay içinde bu yolun yapılmasını sağlayacağım...
Böylece, Dardanos'ta ölümlü kazaların önüne de geçmiş oluruz...
Bilgi edinmeniz dileğiyle...
******
Düşünmeye, okumaya, yazmaya ve konuşmaya devam...