1991 Körfez krizinde,Japonlar işe pek dahil olmak istemediler. ABD, Japonların hissedarı olduğu ve değeri 105 milyar dolar olan şirketin içini boşaltıp, değerini 2 milyar dolara düşürdü.

1991 Körfez krizinde,Japonlar işe pek dahil olmak istemediler. ABD, Japonların hissedarı olduğu ve değeri 105 milyar dolar olan şirketin içini boşaltıp, değerini 2 milyar dolara düşürdü.
Japonların parasını buharlaştırdı. Bunun üzerine
Japonlar  diğer paralarının  buharlaşmaması için,ABD ne derse yapmaya başladı.
Çin,ABD şirketlerine rüşvet gibi, bir trilyon dolar para aktararak
Sessizce yatırımlarını yaptı.
Uçak Gemisi yaptı. Silah ve elektronik sanayisini geliştirdi.
Dünyada ben de varım,demeye başladı.
Yankesici ABD'ye kafa tutmaya başladı. ABD, aynı oyunu Çin içinde yapmak istedi. Çin bu oyunu gördü. ABD şimdilik geri adım attı.
ABD,dünyadaki tüm kara para aklama, eroin parası,insan kaçakçılığı,fuhuş ve kumar paraları da dahil ,hakkını alırsa ve bu işlemler ABD bankalarından yapılırsa hiç ses çıkartmamaktadır.
İran'a uyguladıkları ambargoyu Türkiye deldi, diye bizim bankacıyı suçlamaktadır.
Yine, Kuzey  Irak petrolünün paraları Türkiye bankaları vasıtasıyla işlem görüyordu. ABD,buna karşı çıktı. Para ABD'den dönmeye başlayınca hiç sesi çıkmamaktadır.
Petrolün tamamını kendi kontroluna almak için  her türlü fırıldağı çevirmektedir.
Bölücü örgüte silah vererek,hem Kuzey Irak ve  Kuzey Suriye'de kurduracağı kukla devletle Ortaşark'ı kontrol edecek  hem de İsrail'i korumuş olacaktı. Bunu Rusya, İran, Türkiye boşa çıkarınca fitnesini döndürmeye başladı.
ABD' deki yargılamayı ve İran karışıklığının sebepleri bunlardır. Arkasında ABD vardır...
Şimdi ABD, Türkiye ile Suriye’nin normalleşmesine karşı çıkıyor. Burada olası bir anlaşma ABD’nin Suriye, Irak bölgesindeki hakimiyetine darbe vuracaktır.
Büyük Yankesici yine iş başındadır.
******
 Düşünmeye,okumaya,yazmaya ve konuşmaya devam...