Kış mevsimi gelince yiyecek bulmakta zorlanan kediler de sürüler halinde yaşamaya başlamış... Şimdi, hiç tanımadığımız kediler de kapımızda. Açlar!

Kış mevsimi gelince yiyecek bulmakta zorlanan kediler de sürüler halinde yaşamaya başlamış... Şimdi, hiç tanımadığımız kediler de kapımızda. Açlar!
Yazın bakılan sezon bitince unutulan kediler...
Bizim kapıda bir ara yirmi beş tane vardı. Şimdi on kadar kedi var...
Bunlara yerel yönetimler sahip çıkmalı...
Yerel yönetimlerin zaman zaman olumlu çalışmalarını görüyoruz;ancak, bunlar yetersiz. Genel anlamda çözüm bulmak gerekir.
Yine Dardanos- Kepez sahil yolunda üç farklı koloni halinde yaşayan köpek grupları var.
Bunlar, yürüyüş yapmak isteyen kişilere saldırıyorlar. Zaman içinde bu saldırıları bitiyor... Yine, Kepez Limanı çevresinde dört yavru köpek var. Çok açlar... Sahipsiz ve bakımsız... Aslında, yerel yönetimler ve kamu iş birliğiyle sokak hayvanları meselesi ortadan kalkabilir.
Hayvan popilasyonu kontrol altına alınabilir... Bunun için hayvan barınakları yapılmalı, veterinerlik hizmetleri daha iyi ve kaliteli verilmeli, hayvanların gıda meselesi de çözülmeli...
Yine, yurt dışından kaçak yollarla getirilen ev hayvanlarının pazarlanması, satışı yasaklanmalı. Böyle bir ihtiyaç varsa bu devlet marifetiyle yine devletçe yapılmalı...
Bu konulardaki ihmal, telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracaktır, derim...
Son sözüm, bu işi el birliğiyle hep birlikte el ele vererek çözelim... Bu sorunu hayatımızın bir parçası olmaktan çıkaralım..
Bu alanda yapılması gerekenlerin yapılabilmesi için ilgililerini görev yapmaya davet ediyorum.
İnşallah yapılır...