2. Dünya Savaşı sonrası yeniden inşa edilen Avrupa'da, ekonomik kalkınmanın daha çabuk olması için, Benelüks ülkeleri, Almanya, Fransa, ve İtalya ortak bir pazar oluşturdular.

2. Dünya Savaşı sonrası yeniden inşa edilen Avrupa'da, ekonomik kalkınmanın daha çabuk olması için, Benelüks ülkeleri, Almanya, Fransa, ve İtalya ortak bir pazar oluşturdular. Önce AET adıyla faaliyet gösterdiler. Ama, daha önce de Demir- Çelik Birliği şeklinde  örgütlenmişti.
Yine, daha sonra üye sayısını , Doğu Avrupa ülkelerini de alarak 26 ülkenin katıldığı bir birlik halinde oluşumunu tamamladı. Biz, 1960' lı yılların başında bu birlikle protokol yaptık.
Bazı reformları yapıp birliğe üye olacaktık.
Biz de, sıklıkla olan askeri darbe ve müdahalelerle bu bir türlü gerçekleşemedi. Türkiye üzerinde emeli olan Fransa ve daha sonra İngiltere ve nihayet Almanya,bizim A B ' ye katılmamızı istiyor gibi yapıp asıl engelleri çıkartmaktadırlar. İngiltere,bu birlikten çıktı. Çünkü AB ,Almanya'nın kontroluna girdi.
 Bu dönem içinde, Almanya ,AB'nin lokomotif ülkesi olurken  İngiltere, İtalya'dan sonra dördüncü ülke konumuna düşmekteydi.
İngilizler, birlikten milli gururları gereği ayrıldı.
Fransa, dünya gücü olma sevdasındaydı. TÜRKİYE,AB'ye girerse kesinlikle Almanya safında yer alır ve Fransa'nın gücü azalır ,diye Türkiye'ye karşı gelen cepheyi oluşturdu.
FRANSA, Almanya ile ilişkilerini geliştirince, Merkel'i kullanarak onu Türkiye için ,en büyük engel haline getirdi.
Soğuk Savaş döneminde ,Türkiye çok önemli bir konuma sahip ülke olarak,  AB' ye alınma sözü verilerek hep elde tutuldu.
Demir Perde ülkeleri,Varşova Paktı'nın dağılmasıyla AB' ye alınırken Türkiye'nin alınmaması ,Türk Kamuoyu'nda hayal kırıklığı yarattı.
AB, bir Hıristiyan kulübü şeklinde, Papa'nın vaftiz ettiği birlik konumuna gelmiş oldu.
AB’ye girmek için Türkiye dönem dönem çok çaba harcadı.
Geldiğimiz noktada çok uzaklaştık.
Bu gidişle Türkiye'nin AB'ye girmesi mümkün değildir.
Resmi olmayan rakamlara göre 10 milyon civarında mültecinin olduğu ülkeyi kimse AB’ye almaz.
Bu yüzden AB hayalimiz de suya düşmüş oldu.
Düşünmeye devam...