Toplumumuzda olumsuz örnek olarak gösterilecek çok insan var. Ama, bir o kadar da mükemmel insanlar var. Bu mükemmel insanlardan birisini kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyorum.

Toplumumuzda olumsuz örnek olarak gösterilecek çok insan var. Ama, bir o kadar da mükemmel insanlar var. Bu mükemmel insanlardan birisini kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyorum. O benim Amcam, Necip Tonka...
Babamlar 12 kardeştiler. Necip Amcamın kaybıyla 3 erkek ve 3 kız kardeş aramızdan ayrılmış ,yine sağ olarak 3 erkek ve 3 kız kardeş kalmışlardır.
Hepsi ihlaslı,vatan ve millet sevgisiyle dolu insanlar...
Dedeleri ve amcaları Sarıkamış Şehididir. Yine babalarının iki ağabeyi Ermenilerce kurşuna dizilerek şehit edilmiştir.
Dedem,vatan müdafaası için insan kaynağının ne kadar önemli olduğunu görmüş ve kendince tedbir almış. Tam 12 çocuğu olmuş.
Yine Cumhuriyetin ilk yıllarında Mersin yöresinde askerliğini yapmış ve sonra da Samsun demir yolu yapımında görev almıştır.
Daha sonra,Ereğli ve Soma kömür işletmelerinde görev yapmış.
İki oğlunu da Ereğli kömür işletmelerinde İtfaiye Amiri ve güvenlik birimlerinde işe yerleştirmiş.
Bu Amcalarım,Zonguldak'ta yaşıyordu.
En büyük amcam,Zonguldak toprağının sinesinde, ondan küçük olan amcam Samsun Toprağında ve dün toprağa verdiğimiz amcam ise Giresun, Görele,Maksutlu Köyü Mezarlığında,Büyük babası ve büyük annesiyle babası , annesi ve eşinin yanına defnederek vatan coğrafyasını kuşatmış olduk.
Yine,İstanbul,Kastamonu, Bursa, Çanakkale' de de aile bireylerimizden bazıları yatmaktadır.
Biz üç ana damardan ,yaklaşık 500 kişi kadar yaşayan kardeş, onların çocukları,torunlar ve onların çocuklarıyla, torunlardan oluşan bir aileyiz.
Hepimiz,vatan sevgisiyle yetiştirilmiş insanlarız.
Vatan, Bayrak,İstiklal Marşı, Gazi Paşa ve arkadaşlarıyla ailemizdeki şehitlerimiz ve tüm şehitlerimiz ,onların hatıraları, bizim gönlümüzde ve beynimizde en canlı şekilde yaşamaktadır...
Millet olma vasfımızı bu duygular pekiştirmektedir.
Türk Milletinin bekası için mücadele verecek nesiller yetiştiren Tüm Amcalarıma,Halalarıma çok teşekkürler...
Ebediyete intikal eden büyüklerimizi rahmet ve minnetle anmaktayım.
Bu vesileyle Amcamın Naaşının  defin edilmesine bizzat  iştirak eden tüm akrabalarıma, aile dostlarımıza ve köyümüzdeki komşularımıza binlerce teşekkür ederim.
 Yine, Sosyal Medya üzerinden ve bizzat telefonla arayarak bu acılı günümüzde bize destek olan tüm dostlarıma, arkadaşlarıma,öğrencilerime sonsuz teşekkürler...
Dua ile kalın...