Burası Dardanos sahili... Hemen yan tarafa arabalar park etmekte ve buradan güneşin batışı seyredilmekte...

Burası Dardanos sahili...
Hemen yan tarafa arabalar park etmekte ve buradan güneşin batışı seyredilmekte...
Bu, güzellikleri görmek, yaşamak ve paylaşmak için güzel bir faaliyet. Tabii ki, izleyenlerin sayıları çok olsun isteriz. İnsanlar, güzel şeyleri görsün ve sahip çıksın isteriz... Ancak, gelin görün ki, her taraf çöplerle dolu... Sigara izmaritlerinden geçilmiyor. Yine, yemek artıkları ve kapları her tarafa saçılmış... Bira ve kola şişeleri dolu... Çöp kovaları dolmuş ve etrafına çöpler yığılmış... Burası yürüyüş yolu ve yaklaşık dört kilometrelik bir parkur... Sağlıklı yaşam için yürüyen çok kişi var... Hafif rüzgarlı ve bol oksijenli bir yürüyüş yolu. İşte, bu yürüyüş yolunun çevresi pislikten geçilmiyor... Yerel yönetim güzel bir çalışma yapmış biz insanlar ise bu alanları kirletme yarışı içindeyiz... Yine, araba park yerleri sigara izmaritlerinden geçilmiyor. Adamlar, arabalarının küllüklerini de buraya boşaltmışlar... Yazık!
Bisiklet ve yürüyüş yolları birbirine paralel olmuş... Görüntü güzel... Çim sulaması sırasında, rüzgarın etkisiyle kırmızı toprak, bisiklet yoluna taşınmış ve bilhassa liman tarafında, bu yolda kirlilik oluşmuş... Aslında tam tersi uygulama olsa kirlilik daha az olabilirdi... Burada, iş bilmezlik tezahür etmiş gibi.
Bir de, başıboş köpek sürüleri korkutucu. Sokak köpekleri meselesi bizim toplumumuza has bir özellik olsa gerek. Bunlar, daha kalabalık sürü haline gelirse tehlikeli olabilir. Yerel yönetimin buna çözüm bulması gerekir... Yine, Dalyan tarafında soluk alınacak, çay içilebilecek bir yer olabilmeli... Yine tuvalet ihtiyacı için daha pratik bir çalışma da olabilmeli... İnşallah yapılır... Ayrıca, Dalyan ve Liman arasında, iskele yapılıp balık tutma yerleri oluşturulmalı. Bu alan günün yirmi dört saatinde yaşayan bir yer olabilmeli... Fiyatları ulaşılabilir, kahvaltı ve çorba içilecek iş yerleri yapılmalı...
Tabii ki, bunlar halkı düşünen bir yerel yönetimin işi. Bunu iş edinirler mi? Bilemem...
Ben, tespitlerimi sundum...
İnşallah! İlgililer sesimizi duyar...
Herkesi yürümeye davet ediyorum... Tabii ki, çevreyi kirletmeden...
Sağlıklı kalmak için yürüyelim...
Biz her sabah oradayız...
Bekleriz...