Temiz bir çevre için her yıl, eylül ayının üçüncü cumartesi günü' Dünya Temizlik Günü' olarak ilan edilmiştir.

Temiz bir çevre için her yıl, eylül ayının üçüncü cumartesi günü" Dünya Temizlik Günü" olarak ilan edilmiştir. Amaç, insanların çevre temizliğine dikkatini çekmek ve farkındalık yaratmaktır.
Bu yıl da, seksen bir ilimizde çevre gönüllüleri olarak çevre temizliği için faaliyetler düzenlenmiştir.
Ben de, daha önce yaptığım gibi çevremdeki kirlilikleri ve olumsuzlukları kamuoyuyla paylaşarak bu farkındalığı katkı sunmak istedim.
Bizim için çok önemli olduğunu sürekli ifade ettiğim Sarıçay, geri dönüşümü olmayacak kirliliğe mahkum edilmiştir. Bunu hem yerel hem de genel medya üzerinden sürekli duyurmuştum. Artık Sarıçay, bir Çöpçay veya Kokarçay olmaya doğru hızla gitmiştir. Şimdi kurtarmaya çalışsak en az on yıl sonra sonuç alırız.
Sarıçay'ın Atikhisar Barajı alt tarafında kalan köylerin kanalizasyon atıkları hala Sarıçay'a akmaktadır. Ayrıca, ileri arıtmadan geçtiği söylenen atık sular da Sarıçay'a verilmektedir.
Sarıçay'ın çay yatağının sınırları da hem yerel yönetimce hem de Sarıçay'a hudutlu işletmeler tarafınca işgal edilmiştir.
Sarıçay, bu yağma düzenine rağmen varlığını sürdürmek için can çekişmekte ve direnmektetir.
Kamu idaresi de bu yapma ve talana dur diyememektedir.
Yine, Sarıçay'ı "Çöpçay" yapan yerel yönetime de kamu otoritesi şefkatle yaklaşmakta ve bir yaptırım uygulamamaktadır. Yerel yönetime bir yaptırım uygulanmış bunun maddi deliklerinin de kamuoyuyla paylaşılmasını talep ederiz.
Sarıçay'ın çay yatağı içine çevre kirliliği yapan yüz kamyonu dolduracak kadar deniz kabuklusu yığan kişi veya kuruluşların kimler olduğunu da bir türlü öğrenemedik. Bu konularda yazdığımız ve bilgi istediğimiz kamu kuruluşları da bilgi vermekten imtina etmektedirler. Aslında, çevreye yapılan bir kötülüğü sadece biz değil tüm yaşayanlar hep birlikte yaşamaktayız... Kamu yöneticileri, kendilerinin görev alanına giren konularda yetki ve sorumluluklarını yerine getirmeliler... Daha liyakatli tutum ve davranış içinde olmalılar. Biz, onların düşmanı değiliz. Bizlere düşman gibi bir tavır içinde olmalarını da  kabul etmiyoruz. Bir gün, görev süreleriniz dolacak ve siz de bizlerin yanına geleceksiniz. O zaman bize ne söyleyeceksiniz? Bu ülkenin adı Türkiye ve başka bir Türkiye de yok... O zaman, bize gelecek nesillere emanet olarak bırakılan çevre ve doğamızı, aldığımız gibi koruyup gelecek nesillere bırakmalıyız...
Dünya Temizlik Günü'nde daha duyarlı olarak çevremizi temiz tutalım. Çevremizi kirletmeyelim. Kamunun ortak malı olan kıyılarımızı, denizlerimizi, ovalarımızı , dağlarımızı , nehirlerimizi, çaylarımızı  ve yaşadığımız yerleşim alanlarını temiz tutalım...
Temiz ve yaşanılır bir dünya için , "Dünya Temizlik Günü"müz kutlu olsun...