Bir Çanakkale kahramanıdır.

Reşat Çiğiltepe
Bir Çanakkale kahramanıdır.
Hedeflenen tepeyi  zamanında ,(söz verdiği saatte )alamadığı için intihar etmiş ve çok kısa bir süre sonra, tepe ele geçirilmiştir.
O da bir "Çanakkale Kahramanı"ydı.  
Çanakkale Ruhu ,çok farklı.    
Gazi,
Alperen,
Serdengeçti...
İşte, vatanı kurtaran ve ayakta tutan da bu ruh.
………….
Yorumsuz...
Saadettin Ağabey'den( Prof. Dr. Saadettin Yıldız) harika bir yazı...
İşte biz bu ruhu istiyoruz...
Bilgi edinmeniz dileğiyle...
Tarih, bir bütün hâlinde algılandığı takdirde “tarih” olur. Sağa sola kaçmaya gerek yok. Destanları yaratan bütün kahramanları benimseyemiyorsanız içinize dönüp araştırın, çiğ kalmış yerler vardır içinizde. Çiğ kalmış, ağartılamamış, ayıklanamamış...
Anadolu’nun kapılarını yeniden açan Gazi Alpaslan’ı da, bizi aynı kapıdan püskürtülmekten kurtaran Gazi Mustafa Kemal’i ve onun yiğit silah arkadaşlarını da, adını anmaya pek alışık olmadığımız Mareşal Çakmak’ı da, istiklâlin en güzel marşını yazan Âkif’i, “Şu kopan fırtına Türk ordusudur Yarabbi / Senin uğrunda ölen ordu budur Yarabbi” diyen Yahya Kemal’i de, Fahrettin Türkkan Paşa’yı, Sütçü İmam’ı, Kara Fatma’yı da, on binlerce istiklâl şehidi ve yüz binlerce gaziyi de birlikte anamıyor, “bunlar benim var oluş mücadelemin mücahitleridir” diyemiyorsan, adın-sanın, mezhebin-cemaatin, mevkiin-makamın ne olursa olsun, en azından hamsın, kekresin demektir.
26 Ağustos’muz, 30 Ağustos’umuz, nice zaferlerimiz kutlu olsun.
………….