Şimdi, 'bu da nereden çıktı?' demeyin!

Burası İskele Meydanı... "15 Temmuz" kalkışmasından sonra bu adla da anılır oldu...
Arada bir yolla ayrılan Cumhuriyet Meydanı'nın devamı... Bilmeyenler için mekan tanımı yapıyorum... İskele' den başlayarak Taş Mektep'e(Öğretmen Evi) kadar olan yer ve Emniyet Müdürlüğü önünden geçen yoldan Belediye İş Merkezine kadar olan yer, bizim için Cumhuriyet Meydanı'dır... Şehrin en hareketli yeridir... Çanakkale' de yaşayanların yolu hemen her gün bir kez buradan geçer.
Bilhassa emekliler" bir hava alayım! "diye sokağa çıksa ve hadi bir de deniz kenarına çıkayım, dese mutlaka bu bölgeden geçer. Ayrıca, şehir büyüdü. Turizm sezonunda bu bölge daha da hareketlenmekte... İşte, tam da bunun için bu bölgede, tuvalet ihtiyacı olan kişi nerede bu ihtiyacını giderecek?
Bunu, daha önce bir kez yazmıştım... Yerel yönetimin başı dahil yerelde Belediye Meclisi Üyesi olan hiçkimse burada var olan sorunu dile getirmiyor ve çözüm önerileri de sunmuyor... Daha önce yazdığım yazıya, Çanakkale Belediye Başkanı Adayı olan Dostumuz Halil Rüştü Akgün bir cevap vermişti...
Başkan Adayları tanıtım ve seçim  programları için bir televizyon kanalında buradaki konu; hem otopark hem de tuvalet ihtiyacı giderilecek diye, seçilen yerel yönetimin başının bir ifadesi olduğunu ve istenirse, o yerel televizyon kanalından verilen vaad ve sözlerin görüntüleri tedarik edilebilir, demişti.
Biz, Halil Rüştü Akgün Arkadaşımızın doğru söylediğine inanırız... Yerel yönetimin başının da verdiği sözleri tutmama gibi bir hasletinin olduğunu da biliriz. Seçim döneminde söylenen sözler, seçmen kazanma uygulamasıdır ve verilen sözler hiç yerine gelmez.
Ben, verilen söz üzerine ki( Cumhuriyet Meydanı yeniden düzenlenecek ve altta otopark olacak ve tuvaletler yapılacak. ) vaad edilen şey yapılmıştır, diye hem otoparkı hem de zorunlu ihtiyacı giderecek tuvaletlerin yerini aramama rağmen  bir türlü bulamıyorum! Ha! Verilen sözün üzerinden de sekiz sene geçmiş.
Dün bir arkadaşımızla karşılaştım ve bana bu işi sordu:
--- Hocam! Cumhuriyet Meydanı'na yapılacak otopark ve tuvalet işi ne alemde? Hala, bir şey görülmüyor!
Bu da, boş bir seçim vaadi miydi? Ne dersiniz?
Diye, sordu... Ben,zatın yapacağım dediği, hem seçim vaadi de olan bir zatın seçildikten sonra seçim vaadini unutması normaldir. Çünkü, enerjisi bitmiş kişilerden topluma fayda gelmez, dedim.
Bunu birçok örnekte de görebiliriz, dedim... Halk da, halkçı bir politika gütmeyen bu kişileri seçmeye devam ediyor, ne yapalım! Bence, halk bu mıntıkaya geldiğinde, sıkıştığında, sağlıklı kalmak için dona yapsın! Gereğini yapmadığı için de  ilgililerin  kulağını çınlatsın! Dedim...
Ya Hu!
Halkın üstünü kirletmesinden mutluluk mu duyuyorsunuz? Sözünüzde neden durmuyorsunuz? Halkı neden üzüyorsunuz? Şehrin merkezi bir yerine tuvalet yapmak bu kadar da mı zor?
Yazık!
Hangi çağda yaşıyoruz?
Şu işi hep birlikte bir kez daha düşünelim ve sözünü tutacak bir Belediye Başkanı seçelim, derim...
Ha!
Bu yazımızdan sonra, gerçek anlamda çözüm üretilirse o zaman da bir tebrik yazısı yazacağımı şimdiden taahhüt ederim...
Haydi hayırlısı...
Bilgi edinmeniz dileğiyle...
******
Düşünmeye, okumaya, yazmaya ve konuşmaya devam...