Kent Konseyi olarak tohumu toprakla buluşturuyoruz.

Biga Dağları Balaban Mevkisinde, eski maden sahasını ağaçlandırma faaliyetine katıldık.
Kent Konseyi Başkanımız Sayın H. Evren Kızoğlu ve Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanı olarak ben de tohumları toprakla buluşturduk...
İnşallah ektiğimiz tohumlar, ağaç olur...
Bilgi edinmeniz dileğiyle...
 

…..
Mütalaa
Ben de bu vatanın öz evladı olmam ve Çanakkale'deki  fecayiyi bizzat yaşamam dolayısı ile şu mütalaayı yürütmekten kaçınmayacağım.
   Tabiatın kurulduğu günden beri geçirdiğim fevkalâde ve emsalsiz hadiseler yüzünden yeryüzündeki bütün
 Milletlerden daha olgun ve daha ağır başlı olması lâzım gelen Türk milletinin, idare işlerini beş on tecrübesiz gencin eline tevdi etmesi ve milletin mukadderatını ellerinde tutanların da[bu kaderi] ,Sina çöllerinde,Kafkas illerinde, Turan yollarında sergüzeştler(macera) peşinde harcamaktan çekinmemesi ve siyaset oyununda uzağı görecek kudret ve kabiliyetten mahrum olması dolayısı ile Almanların peşine takılarak  bu harbe girmeleri yüz binlerce Türk gencinin ölümüne ve yine yüz binlerce yuvanın yıkılmasına sebep olmuştur.
   Herkes başına getireceği ve büyük adam payesi vereceği şahısları seçerken onların ahlâk ve karakterlerini iyi tetkik etmeyi ve kanlarındaki asalet  ve insanlık duygularını çok ince araştırmayı kendine bir borç;bir memleket borcu bilmelidir.
   Kaleler dıştan değil,içten yıkılırlar. Bu hakikat unutulmamalıdır.İşte Meşrutiyetten sonra Osmanlılar bu hakikati görmemiş,devletin idari makinesini tecrübesiz ellere vermiş,milletin göz bebeği olan ordusunu genç ve sergüzeştçi kumandanlara bırakmış,pek mahdut da olsa söylenen hakikatlere kulaklarını tıkamış olduğundan cezasını pek ağır çekmiş ve neticede hükümeti de, hükümranlığını da kaybederek tarih sayfasına intikal etmiştir.
Sevgili çocuklarım; Çanakkale'de milli şeref uğruna çarpışanların ve milli şeref uğruna şehit olanları daima hürmetle anın.
            HASAN REMZİ FERTAN
1.Tümen,70.Alay,2.Tabur ,5.Bölük teğmeni
Lokman Erdemir'in kitabından.
Benim yıllarca üzerinde durduğum Çanakkale Ruhu ,işte bu.