"Epilepsi İle Mor Bak Hayata" Projesi adlı semineri Kepez Belediyesi Turhan Mildon Kültür Merkezi'nde düzenledi. Seminer, Seminere Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Onur Bayram, Kepez Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özlem Caner, Mali Hizmetler Müdürü Özgür Koyuncu, Yazı İşleri Müdürü Mehmet Boyracı, İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Işık, Temizlik İşleri Müdürü Nihan Yılmaz, İtfaiye Birim Şefi Ergün Korkmaz, Başkanlık İletişim Danışmanı Pınar Şimşek, Kepez Turhan Mildon Kültür ve Sanat Merkezi Sorumlusu Pınar Özcan Antep, Ulaşım Hizmetleri Sorumlusu Faik Atan ile birlikte üniversite öğrencileri, epilepsi hastaları ve hasta yakınları ve vatandaşlar katıldı.

. Özellikle kriz geçiren  kişilerin ailelerini biliçlendirmek ve kriz anında nelerin yapılması gerektiğini aktarmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Proje kapsamında bilgi veren Doç. Dr. Özgül Ocak, "Dünya nüfusunun yüzde 1'ini etkileyen, erkek ve kadınlarda eşit olarak görülen, epilepsi hastalığının önemine dikkat çekmek istedik. Epilepsi nöbetleriyle mücadele veren hastalar ile karşılaştığında birçok kişi ilk müdahale konusunda bilinçsiz. Hayati önem taşıyan nöbetler sırasında, hasta ve yakınlarının ne yapması gerektiğini öğrenmelerini amaçladık" diye konuştu.

Daha sonra epilepsi hastaları başta olmak üzere  katılımcılar konser eşliğinde seramik yaptı. Etkinliği ÇOMÜ Seramik ve Cam Bölümü öğrencisi Onur Aksoy, Resim Öğretmenliği Bölümü öğrencileri Ecrin Karatekin ve Rabia Bağcı da etkinlikte katılımcılara farklı deneyimler sundu.

Katılımcılara seramik yapımında katkı veren Rabia Bağcı, “Morep projesinde yer almak bizim için oldukça kıymetliydi, farkındalık yaratmak amacıyla yapılan seminerin ardından birlikte yönettiğimiz seramik etkinliğinde hastalar ve katılımcıları sanat ile tanıştırmak, herkesin keyifli vakit geçirmesini sağlamak önemliydi" dedi.

Atakan Alkış

Foto: BHA