Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal yaptığı konuşmada kadın meclisi faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Uluşal; “Barışın kenti Çanakkale’de olmak hepimizi mutlu ediyor. Çanakkale’de yaşamak kadınlar adına çok sevindirici. Burada kadın hareketi çok büyük bir ivme kazanmış vaziyette. Resmi kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, kadın dernekleri, üniversite, muhtarlarımız, tabip odamız, baromuz, siyasi partiler, mahalle meclislerimiz, kent gönüllüleri ve bireysel temsilciler tüm kadın temsilcileri bugün bir arada kadın paydasında toplanıyoruz. Çanakkale kadınları ile yürüyor ve büyüyor. Kadın meclisi olarak Çanakkale’de önemli bir farkındalık yarattık. Kadına yönelik erkek şiddetine dikkat çekmek için eylem planları yaptık. Bunun neticesinde hangi kurumlarla nasıl işbirliği yapılacağını gözler önüne serdik. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile çalışma yapıyoruz. Kadına karşı şiddete dur demek için eylem planı hazırlığı içerisindeyiz. Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü içerisinde kuruldu. Geçtiğimiz yıllarda ELDER öncülüğünde Çanakkale Valiliği destekleriyle kadın sığınma evi kuruldu. Özel hastane yanında uzun yıllar atıl duran bina vardı. Engelli dernekleri Çanakkale Belediyesi ile işbirliği içerisine girdik. Şimdi önemli bir merkez haline geldi. Diyalog ve işbirliği içerisinde çalışmalarımızı yürüttük. Bir yanda kadın davalarının da takipçisiyiz. Bize gelen sorunları yetkili ve etkili kurumlara yönlendiriyoruz. Araçsız kent günü düzenledik bisiklet kullanalım dedik. Çok başarılı bir çalışma yaptık. Çanakkale’de bisiklet yollarının artması bizi memnun ediyor. Ulusal ve uluslararası kadın buluşmalarını sürdürdük. Bunu hep birlikte yapıyoruz. Kadınlar olarak hep beraber karar aldık beraber hayata geçirdik. Eksikliklerimiz oldu onları da hep birlikte tamamladık. Artık salonlara sığmıyoruz. Hepimiz burada kadın için çalışıyoruz. Onların emeğini görünür kılmak adına çalışıyoruz” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar yaptığı konuşmada; “Çanakkale’de hem şanslıyız hem de şanslı olmanın verdiği sorumluluk çok büyük. Çanakkale’de kadın hayatın içinde çok görünür ve çok örgütlüdür. Yaşamın içinde olduğu için kadının girdiği yerdeki estetiği de barışçıl duyguları da yansıtıyor. Bu şehre gelen herkes hayran kalıyor. Memur olarak gelenlerin çoğu da yerleşip burada kalıyorlar. Çanakkale göç alıyor. Bu çok normal. Doğduğumuz yer değil doyduğumuz yer önemli ve kentler herkesindir. Kentimize gelenleri Çanakkale kültürü ile kültürlemek adına da meclisimizin fonksiyonu çok önemli. Pek çok insanın çok istediği ben de kaygı yaratan boğaz köprüsü ile kaygılıyım. Acaba çok hızlı ve kontrolsüz büyümeye neden olursa, o kontrolsüz büyümenin yaratacağı travmalara maruz kalır mıyız? Diye kaygılıyım. Bir de 18 Termik santral tehlikesi var. Barışın, özgürlüklerin kenti, manevi başkent tarımı, turizmi, üniversite ile kendini var etmek isteyen şehrin böyle farklı noktalara gitmesi söz konusu. Bu konuda biraz daha kafa yormamız gerektiğini düşünüyorum. Bu şehirde yaşamak çok güzel. Kadınlar olarak bir arada olursak ortak paydayı kaybetmeyiz diye düşünüyorum” dedi.
Hale Gökhan’da yaptığı konuşmada; “Çanakkale'yi dişi bir kent olarak görüyorum. Sizi bünyesine katar, sarar sarmalar bir bakarsınız fark etmeden içerisinde yoğrulmuşsunuz. Kadın hareketlerinin olması kadının sosyal yaşamın içinde olmasını önemli bir faaliyet olarak görüyorum" dedi.