Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu 9. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak hazırlanan ağaç dikme etkinliğinde bir konuşma yapan okul müdürü Hüseyin Şengil, “Her yıl okulumuza gelen 9. Sınıf öğrencilerimiz için bir ağaç belirleyip o ağaca göre bir yıl belirleyeceğiz. Öğrencilerimiz kendilerine ait olan ve üzerlerinde isimleri yazılı ağaçları aileleriyle beraber dikecekler. Dört yıl boyunca bakımlarını kendileri yapacaklar. Mezun olunca da kendilerini o ağacın yılı mezunu olarak anacaklar. Mesela ben Akasya Yılı Nesliyim, Çınar Yılı Nesliyim gibi” dedi.

Gençleri toprakla ve doğayla daha fazla zaman geçirmeye ve ilgilenmeye de çağıran okul Müdürü Hüseyin Şengil eğitimin okulun dört duvarından dışarı taşınması ve pratiğe dönüştürülerek hayata geçirilmesi gerektiğine de değinerek, “İmam Hatip neslini kurutmak, çelmelemek ve baltalamak hep oldu hep de olacak. Proje okulumuzda okuyan öğrencilerimiz on yıl sonra ülkemizin yöneticileri, mühendisleri, akademisyenleri, hukukçuları ve doktorları olacak, bunu ben görüyorum. Ama başkaları da görüyor. Bu topraklarda Ural Beyler ve Çolpan Hatunlar bolca yetişmekte ancak galip gelenler hep Hayme Analar ve Ertuğrul Gaziler olmaktadır. Buraya bir fidan diktik, dikiyoruz. Elbette bu fidanları kurutmak, yeşermesini engellemek isteyenler çıkacaktır. Biz ne pahasına olursa olsun buna izin vermeyeceğiz. Bizden desteğinizi eksik etmeyiniz, sahip çıkmaya devam ediniz. Bizim husumete vaktimiz yoktur. Yolumuza devam ediyoruz. Yürüyüşümüzde sekte olursa nerede kalmıştık deyip yolumuza devam ederiz. Yeter ki mutluluğumuz, huzurumuz ve devletimiz sağ olsun” dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Doğancı da yaptığı konuşmada, “Kimse merak etmesin, bu fidanların yeşermesini kimse engelleyemeyecek. Yeter ki fidan yetiştirmeye devam edelim. Bu orijinal projelerden dolayı okulumuzu tebrik ediyor hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

100 akasya, 30 ceviz, 20 ıhlamur, 10 iğde, 10 bademin dikildiği ağaç dikim törenine ÇOMÜ Genel Sekreteri Sami Yılmaz, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Murat Büyük ve Erdal Doğancı, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri M. Bünyamin Uruç, Önder Yılmaz ve İbrahim Fırat, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Doç. Dr. Nimetullah Akın, Ensar Vakfı Başkanı Av. Sebahattin Güner, Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Numan Yaşar, Hayrat Vakfı Temsilcisi ve Nusret Derneği Başkanı Mehmet Emin Bıçakçı, FETA Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ebubekir Akın, ÖNDER İl Temsilcisi ve Çanakkale İmam Hatipliler Derneği Başkanı Ercan Erensayın, Çanakkale Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri, 9. Sınıf öğrenci ve velileri ile çok sayıda misafir katıldı.
 
 


Kaynak: Haber Merkezi