Kurban Bayramı tatili boyunca yüksek doluluk oranına ulaşan Bozcaada'da, otel ve pansiyonların büyük bir kısmı rezervasyonlarını günler öncesinden tamamladı. Tatilin son gününde adaya gidiş ve adadan dönüş yolculuklarının aynı zaman dilimine denk gelmesi, iskelelerde araç trafiğini artırdı.

Bozcaada ve Geyikli iskelelerindeki araç geçişleri gün boyunca aralıksız sürdü. Geyikli-Bozcaada hattında feribot sırası bekleyen araçların oluşturduğu kuyruk yaklaşık 3 kilometreye ulaştı. Yoğun talebi karşılamak amacıyla hatta özel sefer tarifeleri uygulandı.

Aynı anda hem dönüş yoluna geçenlerin hem de adaya geçmek isteyenlerin oluşturduğu yoğunluk, Geyikli İskelesi çevresindeki trafik akışını etkiledi. İskele bölgesindeki yollarda trafik zaman zaman ağır ilerledi ve sürücüler feribota binebilmek için uzun süre sıra bekledi.

Yaz sezonu öncesi turizm hareketliliği

Tatil döneminde ziyaretçi akınına uğrayan Bozcaada'daki bu hareketlilik, tatilin son gününde de devam etti. Konaklama tesislerindeki yüksek doluluk ve feribot iskelelerinde gözlemlenen araç yoğunluğu, Çanakkale ve Bozcaada'da yaz turizmi sezonunun hareketli geçeceğinin göstergelerinden biri olarak kaydedildi.

Dilgen Beril Erken