İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği kontrollerde işletmenin hijyen koşullarından tamamen yoksun olduğu, kıyma makinesinin dahi kurtlandığı tespit edildi. Bozuk, çözülen, uygun olmayan koşullarda saklanan ve son tüketim tarihi geçmiş ürünler nedeniyle işletmeye yaklaşık 42 bin TL idari para cezası uygulanırken, işyeri mühürlenerek faaliyetten men edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 19 Kasım - 5 Aralık tarihleri arasında 81 ilde yürüttüğü riskli gıda işletmeleri denetim programı kapsamında Çanakkale’de de denetimler yoğunlaştırıldı. Bu çalışmaların bir parçası olarak 21 Kasım’da Gökçeada İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü kontrol görevlileri tarafından bir şarküteri işletmesinde yapılan incelemede gıda güvenliği açısından vahim sonuçlar ortaya çıktı.

Denetimde et ve et ürünlerinin, kanatlı etlerinin ve sütlerin uygun depolama koşullarından uzak şekilde muhafaza edilmesi sonucu bozulduğu; son tüketim tarihi geçmiş ürünlerin raflarda tutulduğu; genel ve özel hijyen şartlarının hiçbir şekilde sağlanmadığı belirlendi. Kıyma makinesinde tespit edilen kurtlanma ise işletmedeki hijyen ihlallerinin boyutunu gözler önüne serdi.

Ekipler tarafından bozuk ve son tüketim tarihi geçmiş bütün ürünlere el konuldu. Toplamda 840 kilogram kanatlı eti, 1.169 kilogram kırmızı et ve 112,5 litre süt imha edildi.

İşletmeye yaklaşık 42 bin TL idari para cezası uygulanarak faaliyetleri durduruldu ve işletme mühürlendi. Ayrıca Gökçeada İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından işletme hakkında Gökçeada Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Yetkililer, ada genelinde ve il genelinde gıda güvenliği denetimlerinin artarak devam edeceğini vurgularken, vatandaşların da şüpheli gördükleri işletmeleri ihbar etmeleri konusunda çağrıda bulundu.

 Haber Merkezi