Sergi, Lapseki Belediyesi sahil sosyal tesislerinde açıldı. Açılışta konuşan Halk Eğitim Müdürü Zafer Çelik, “Hayat Boyu Öğrenme, eğitim – Öğretim  faaliyetlerimizi yasam boyuna yayabilmektir. Hayat Boyu Öğrenme, 7'den 70'e herkesin katıldığı etkinlikler bütünüdür. Hayat Boyu Öğrenme faaliyetleri, Milli Eğitim Bakanlığımızın bünyesinde Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün  uhdesinde Genel Kurslar ve Mesleki Kurslar olmak üzere 72 alanda, toplam 3.775 kurs program ile yürütülmektedir.

1-7Haziran tarihleri arasında kütlediğimiz Hayat Boyu Öğrenme Haftası ile öğrenme faaliyetlerine katılımı  artırmayı, öğrenme fırsatları hakkında halkımızı bilgilendirmeyi, Öğrenmeyi teşvik etmeyi, geçmişle günümüzün  arasındaki bağı kuvvetlendirmeyi amaçlıyoruz.

Bu hafta ile bireylerin kendilerini geliştirmeleri için merak ve istek uyandırmak, öğrenmenin eğlenceli ve rehabilite eden yönünü öne çıkarmak ve bireylerin öğrenme sürecine katılımı  sağlamak  temel amacımızdır.

‘Her zaman, her yerde ve herkes için eğitim.’ düsturu ve ‘Beşikten Mezara Eğitim’ ilkesi ile öğrenmeyi ve öğretmeyi hayat boyuna yaymanın gayreti içerisindeyiz. Bu bağlamda tarımdan hayvancılığa, el sanatlarımdan giyim-üretim teknolojisine, görsel sanatlardan müzik eğitimine, halk oyunlarından yiyecek-içecek hizmetlerine, spor alnında futbol, voleybol, basketbol, tekvando, jimnastik, patis gibi birçok dal ile halkımıza ve ögrencilerimize

Kurslar açarak hizmet vermekteyiz.

Lapseki Halk Eğitimi Merkezi olarak, Hayat Boyu öğrenmeyi vatandaşlarımıza benimsetmek ve vatandaşlarımızın Hayat Boyu Öğrenmenin içine dahil edebilmek için çaba göstermekteyiz. Yeni-imkanlar oluşturmak kurs merkezi sayımızı -arttırmak için tüm kamu kurumlarımız ve paydaşlarımızla yoğun eletişim halindeyiz.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında, ilcemizde bulunan tüm okullarımızda kurslar açtık  ve örgün  eğitimdeki ögrencilerimizi bir çok alandaki kurslarımız ile buluşturduk. Etkin iş birliği içerisinde olan tüm okul müdirelerimize, idareci arkadaşlarımıza ve öğretmenlerimize

teşekkür etmek istiyorum” dedi.

 

Konuşmanın ardından kursiyerlerin belgeleri verildi.

 

 

Atakan Alkış

Foto: BHA