Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri, derslerini pratiğe geçirmek için hayata geçirdikleri programlar kapsamında hazırladıkları ‘İlk Sinema’ projesi ile sinemayı köydeki çocukların ayağına götürdü.

Kent merkezine göre kırsaldaki çocukların sosyalleşme ve özellikle dijital dünyadan uzak olmaları  dünyadan bağlantıları kopuyor. Kırsaldaki çocuklara farklı bir deneyim yaşatmak isteyen ve Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında ‘İlk Sinema’ projesini hayata geçiren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri, Behramlı Köyünde düzenledikleri sinema etkinliği ile köy çocuklarını  sinema ile buluşturdu. Her şeyi düşünen ve en  projeyi en başından başlatan Üniversite öğrencileri ilk olarak çocuklara sinema bileti dağıtarak koltuk ve oturacakları yerleri belirlediler.

Behramlı Köyü Tarihe Saygı Müzesi önünde oluşturulan alana sandalyelerle izleme alanı oluşturan Halkla İlişkiler ve Tanıtım öğrencileri, biletlerini alarak sinemaya gelen öğrencileri yönlendirerek yerlerine oturttu.   nostaljik açık hava sinemalarından bir iz taşıyan anlamlı günde , Köydeki anaokulu öğretmen ve öğrencilerinin yanı sıra tüm çocukların davet edildiği İlk Sinemam Sosyal Sorumluluk Projesi’nde; köydeki çocuklara eğlence düzenledi.

Haber Merkezi