Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası Nikah Salonu'nda düzenlenen toplantıya, İsmet Güneşhan, Özgür Ceylan, CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, önceki dönem il başkanları ve partililer katıldı.

Toplantıda açılış konuşması yapan CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, "Seçimlerinde partimizin başarısı için en ufak bile bir gayret göstermiş olan tüm üyelerimize en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Partimiz bu seçimlerde Çanakkale'de ve ülkemizin dört bir yanında büyük bir başarı elde etti. Ve bu başarıların her birinde işte bu saydığım üyelerimizin emeği var. Çanakkale merkez ilçede hem Çanakkale Belediye Başkanlığı'nı hem Kepez Belediye Başkanlığı'nı kazandık. Çanakkale Belediye meclisinde 31 sandalyenin 18'ini Kepez Belediye Meclisi'nde 15 sandalyenin 10'unu kazandı. İl Genel Meclisinde merkezin 6 sandalyesinin dört tanesini kazandık. Bildiğiniz üzere 14 Mayıs 2023 Genel Seçimlerinde merkezdeki oy oranımız 6'lı masanın İYİ Parti dışındaki bileşenlerinin desteğiyle yüzde 42'di.  31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi kendi öz gücüyle seçimlere girmiş ve merkezde İl Genel Meclisinde yüzde 43'lük bir oy oranına sahip olmuştur. Bu partimizin halk nezdinde sahip olduğu güveni ve sevgiyi göstermektedir. Ancak bunu yeterli görmüyor, daha çok insana dokunmak ve partimizi genel iktidara daha güçlü bir şekilde taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Sahada sıkmadık el, çalmadık, kapı bırakmayan belediye başkanlarımıza, belediye ve il genel meclis üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca verdikleri önemli mücadele ve emek için yönetim kuruluma, il başkanımız ve yönetimine milletvekillerimize, kadın ve gençlik kollarımıza ve partimizin emektarlarına teşekkür ediyorum.

Birçok Büyükşehirde bir ilde belediye başkanlıklarını kazandık. Bu da halkımızın bize olan güvenini gösterdi. Partimiz yıllar sonra yeniden Türkiye'de birinci parti oldu. Evet yıllar sonra. Bu başarı partimizin güçlü bir iktidar alternatifi olduğunu ve halkın değişim arzusunu net bir şekilde ortaya koymaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz olağan kurultayımızda partimizin genel başkanlık görevine Özgür Özel seçildi. Genel Başkanımız Özgür Özel'in liderliğinde değişimin yüzyılı, yüzyılın değişimi sloganıyla yola çıktık. Bu değişim rüzgarı partimize daha güçlü bir Cumhuriyet Halk Partisi bu değişim rüzgarı partimize yeni bir dinamizm kazandırdı. Ve hep birlikte geçmişler aldığımız mirasla yeni yüzyıla diyerek daha güçlü bir Cumhuriyet Halk Partisi inşa etmeye başladık.

Özellikle gençler ve kadınların siyasette daha aktif rol alması için attığımız adımlar partimizin toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koymuştur. Gençlikten bahsetmişken 11 yıl önce Gezi direnişinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı saygıyla anıyorum. Gezi direnişi bu ülkenin özgürlük ve demokrasi yolundaki en önemli dönüm noktalarından biridir. O günlerde, parklarda, meydanlarda toplanan milyonlarca insan daha güzel bir gelecek, daha adil bir toplum için seslerini yükseltti.  Ayrıca gezi tutsaklarının da bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını diliyorum. Onlar sadece özgür bir Türkiye özlemiyle seslerini yükselttiler. Bu haksızlıklar karşısında susmamız, kabullenmemiz mümkün değildir. Bizler onların sesini duyurmak ve adaletin sağlanması için mücadelemizi sürdürmeye devam etmek zorundayız. İşte bu mücadele artık enerjimizi parti içi çekişmelerden ziyade genel iktidara karşı üreteceğimiz siyasetle sürdürülebilir. Bu nedenle danışma kurulu toplantılarını olabildiğince sıklaştırmak istiyoruz. Çünkü danışma kurullarının sadece siyasi iç çekişmelerin cılız döngüsünden çıkarıp partimizi 2028'de ya da daha erken bir zamanda iktidara giden yola katkı veren ve siyaset üreten bir yapıya kavuşturmamız gerekiyor. Örneğin şimdiden il başkanlığımızın koordinasyonunda önümüzdeki tüzük kurultayı öncesinde de danışma kurullarının toplanmasına öngörüyoruz. Sonuç olarak Çanakkale'de ve Türkiye'de elde ettiğimiz başarı partimizin doğru yolda olduğunu göstermektedir. Sizlerin desteği ve özverisi sayesinde bu başarıları elde ettik. Hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Atakan Alkiş

Foto: BHA