Özellikle insanların piknik alanı olarak kullandığı bölgelerdeki çöpleri toplayan öğrenciler, en büyük boy çöp poşetlerinden onlarcasını doldurdu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri; Elif Sivaz, Merve Nur Kılıçkara, Zeynep Kıymaz, Zehra Abdullayev ve Dilara Naz Güneş’ in öncülüğünde gerçekleştirilen projede, 80’ten fazla üniversite öğrencisi Atikhisar Barajı çevresindeki çöpleri topladı.

Halkla İlişkiler öğrencilerinin yanı sıra farklı fakülte ve yüksekokullardan gönüllü öğrencilerin de katıldığı Yeşil Hareket sosyal sorumluluk projesinde; öğrenciler Çanakkale Belediyesi’nin tahsis ettiği otobüs ile Atıkhisar Barajı’na gitti. Barajın girişindeki ilk mesire alanı olarak kullanılan alanda ulaşabildikleri tüm çöpleri toplayan öğrenciler hem çevrenin temizlenmesini sağladılar hem de çevrenin korunmasına yönelik bilinç oluşturmayı hedeflediler.

PİKNİK GİBİ TEMİZLİK

İlk temizlik noktasındaki temizliğin ardından bir süre mola veren öğrenciler, daha sonra yürüyerek Atıkhisar Barajı’nın etrafını dolaşan yol üzerindeki çöpleri topladılar. Araçlarla baraj çevresindeki birkaç mesire alanı şeklinde kullanılan yerde daha temizlik çalışması yapan öğrenciler, yorgunluklarını ikram edilen; sandviç, meyve suyu ve sularla attılar. Temizliğin ardından top oynayıp; açtıkları müziklerle dans eden öğrenciler, piknik havasında bir temizlik etkinliği gerçekleştirdi.

ONLARCA POŞET ÇÖP TOPLADILAR

Battal boy çöp poşetlerinden onlarcasını dolduran öğrenciler, çöpleri Çanakkale Katı Atık Yönetim Birliği’nin (ÇAKAB) çöp aracına teslim etti. Geçen yıl yanan bölgeyi de üzüntü ile inceleyen öğrenciler, çöp toplama sırasında yangın riski oluşturan pek çok soda ve alkollü içecek şişesini topladıklarını ancak bölgede hala pek çok kırık şişe parçası bulunduğunu aktardılar. Kayalık arazi nedeniyle suya yakın bazı bölgelere de ulaşamayan öğrenciler, çevreyi yakından ilgilendiren konu ile ilgili durumu fotoğraflayarak yetkililere bildirdi.

Halkla İlişkiler öğrencileri olarak çevre temizliği ve çevre bilincinin artırılması konusunda yürütülen projelerin gelecek eğitim öğretim yılında da devam edeceğini belirten öğrenciler, sosyal sorumluluk projesinin; Çanakkale Belediyesi ve ÇAKAB işbirliğinin yanı sponsorların destekleri ile gerçekleştirdiklerini ifade ettiler.

 

Haber Merkezi