Geçen yıl kurulan Platanus Derneği, adını çınar ağacının bilimsel adı olan Platanaceae'den alıyor. Bu isim seçimi, derneğin dayanıklılık, güçlü kökler ve uzun ömür gibi çınar ağacının özelliklerinden esinlenerek, gençlerin hayatın zorluklarına karşı dayanıklı, mücadeleci ve kariyer hede?erini belirleyip, hedeflerine ulaşmalarına destek olmayı amaçlıyor.

Bu amaçlar doğrultusunda tüm faaliyetlerinde milli değerleri, kültürel mirasının önemi ve korunması gözetilirken bilim ve ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde yol alıyorlar.  Platanus Derneğinde genç kavramı sadece yaş olarak genç olan bireyleri değil beyni ruhu genç olanları kapsayıcı faaliyetler düzenleniyor.

Platanus Derneği, gençlerin katılımına açık çeşitli etkinlikler düzenleyerek onların yeteneklerini keşfetmelerini ve geliştirmelerini sağlıyor. Yapılan söyleşiler arasında "Atatürk ve Çanakkale Savaşları" ile "Cumhuriyete Kanat Geren Kadınlar" konuları öne çıkarken, Cinsel Yollarla Bulaşan Hastalıklar ve Madde ve Teknoloji Bağımlılığından Koruma semineri gibi önemli konular da ele alınıyor. Ayrıca psikolojik söyleşilerde "Kaygı ile Başa Çıkma Yolları" ve "Duygusal Bağlanma" gibi konular da yer alıyor. Etkinlikler arasında "Altın Yaşlardakiler için Dijital Platform Eğitimi" öne çıkarken, devamlı olarak yapılan etkinlikler arasında "Ritim, Darbuka ve Halk Oyunları" yer alıyor. Yeni etkinlik olarak ise "Latin Bachata Dansı" gibi alternatif aktiviteler de düzenleniyor. Bu şekilde, Platanus Derneği gençlerin topluma katkı sağlamalarını teşvik eden ve onları destekleyen bir merkez olarak ön plana çıkıyor.

Haber Merkezi