Kepez 19 Mayıs Ahmet Taşcı Güreş Alanında Türkiye’nin ünlü başpehlivanları Yusuf Can Zeybek, İsmail Balaban, Osman Aynur, Orhan Okulu ve Recep Kara gibi isimler katıldı. Güreşlere CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, CHP Çanakkale İl başkanı Levent Gürbüz, CHP merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanı Halil Ertuğrul, CHP’li ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, iş insanları ve vatandaşlar katıldı.

Güreşler hakkında açıklamalarda bulunan Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, "Gerçekten çok coşkulu. Çanakkaleli, Kepezli, komşu ilçelerden, köylerden, komşu illerden gelen inanılmaz bir kalabalık var. Hemşehrilerimiz bugün bu güzel güreşleri izliyorlar. Kırkpınar'ın en kıymetli başpehlivanları ve ülkenin şuanda en başarılı, en formda başpehlivanları Kepez arenada. Güreş severler büyük ilgi gösterdi. Ayaklarına sağlık. Ülkenin en kıymetli pehlivanları bugün Kepez meydanda. Çok güzel güreşler oluyor. Burada güreş severleri misafir etmenin onurunu ve gururunu yaşıyorum. Her zaman söylüyorum bu güreşler bize muhtarlık dönemimizden miras" dedi.

Güreşlerin finalinde, zorlu rakiplerini bir bir eleyerek finale yükselen Ertuğrul Dağdeviren ile Mustafa Arslan karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen final mücadelesi izleyicileri adeta büyüledi. Er meydanında kıyasıya bir mücadele veren iki pehlivandan Ertuğrul Dağdeviren, üstün bir performans sergileyerek rakibi Mustafa Arslan’ı mağlup etmeyi başardı ve başpehlivan unvanını kazandı. Dağdeviren, galibiyetin ardından büyük sevinç yaşarken, izleyiciler de bu coşkuya ortak oldu.

Başpehlivanlık unvanını kazanan Ertuğrul Dağdeviren, “Bugün burada kazanmış olmak benim için büyük bir onur. Geleceğin pehlivanlarına örnek olmak ve bu geleneği yaşatmak hepimizin görevi" dedi.

CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan ve protokol üyeleri tarafından dereceye giren pehlivanlara madalya ve kupalarını takdim edildi.

Atakan Alkış

Foto: BHA